News

Situație critică la Spitalul din Galați. Medicii de la ATI își strigă disperarea: ”Obosiți, epuizați, resemnați. Au nevoie de oxigen să o poată lua de la capăt”

06.07.2020 | 11:41
Situatie critica la Spitalul din Galati Medicii de la ATI isi striga disperarea Obositi epuizati resemnati Au nevoie de oxigen sa o poata lua de la capat
ADVERTISEMENT

Situație de-a dreptul critică la Spitalul din Galați, acolo unde medicii de la ATI fac față tot mai greu situației din unitățile medicale.

Recent, aceștia și-au strigat disperarea prin intermediul unei postări pe o pagină de socializare.

ADVERTISEMENT

Dacă pacienții riscă să-și piardă viața din cauza infecției cu Covid-19, medicii sunt epuizați și unii au nevoie de perfuzii și oxigen.

Medicii ATI de la Spiralul din Galați sunt disperați: ”Obosiți, epuizați, resemnați. Au nevoie de oxigen să o poată lua de la capăt”

În numai câteva zile, la Galați au apărut mai multe focare de infectare cu noul coronavirus, iar asta a agravat situația din spitale, acolo unde medicii traversează o perioadă extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

O postare a doctorului Corina Manole pe pagina oficială de Facebook a secției ATI din Spitalul Județean Galați descrie realitatea cruntă din unitatea medicală gălățeană.

Aceasta a transmis un mesaj în care vorbește despre epuizarea psihică şi fizică a cadrelor medicale de la această secţie extrem de solicitată în ultimele săptămâni la nivelul întregii țări. Medicul spune în mesajul postat pe reţeaua socială că după încheierea unei ture la ATI Covid, cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în postare, şefa secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi mai precizează că medicii şi asistentele care lucrează pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 sunt ”obosiţi, epuizaţi, resemnaţi” dar şi că au ajuns să se simtă ”calul de povară al judeţului”.

”Azi (n.r. 5 iulie) voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Județean. Obosiți, epuizați, resemnați…Calul de povară al județului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă și îi mai pun în cârcă .Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii și oxigen ca să poată să o ia de la capăt.

ADVERTISEMENT

Oameni care s-au străduit să rămână sănătoși pentru a putea trata cazurile critice din tot județul. Acum , vă spun că am obosit și suntem dezamăgiți. Ne-am făcut și ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea…

Dar obosiți psihic, epuizati fizic , resemnați. Singura Secție ATI funcțională permanent din Județul Galați.”, a scris medicul în mediul virtual.

Galați, peste 1.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Explozia cazurilor de Covid-19 din ultimele zile a afectat din plin și județul Galați. Astfel, după ultimele creșteri, zona de est a României a ajuns la 1.028 de cazuri de infectare, intrând în ”hora” celor șase județe cu patru cifre.

ADVERTISEMENT