Sport

Situaţie dificilă în Liga Naţională de handbal! Competiţia internă poate începe după startul în cupele europene: “Este o mare tâmpenie!”. Exclusiv

24.07.2020 | 18:55
Situatie dificila in Liga Nationala de handbal Competitia interna poate incepe dupa startul in cupele europene Este o mare tampenie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Startul din Liga Naţională de handbal este pus în pericol de pandemia de coronavirus. Stagiunea trecută s-a încheiat fără să fie desemnată nicio campioană, iar startul în noul sezon ar trebui să fie dat pe 27 august la feminin şi 19 august la masculin. 

Numai că în România situaţia continuă să rămână dificilă, cu un număr de îmbolnăviri de peste 1000 de oameni pe zi. Astfel, nici autorităţile nu au luat decizii privind sporturile în spaţii închise, cum este handbalul.

ADVERTISEMENT

În acest moment, echipele de handbal se pregătesc din punct de vedere fizic în afara sălii. Pe parchet există unele restricţii şi în prima fază se vor putea antrena câte 10 jucători simultan pe teren. În aceste condiţii, este imposibil ca Liga Naţională să ia startul la datele programate.

Situaţie dificilă în Liga Naţională de handbal! Tadici: “Nu are nicio logică”

Din informaţiile FANATIK, dacă situaţia rămâne una serioasă privind cazurile COVID-19 din România, Liga Naţională ar putea începe mai târziu în septembrie sau chiar la începutul lunii octombrie. Asta ar însemna ca startul în cupele europene să îl preceadă pe cel din campionat.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici, antrenorul cu cea mai mare experienţă din Liga Naţională, a vorbit despre această situaţie pentru FANATIK: “Nu ştie nimeni ce va fi. Depindem de deciziile luate de autorităţi, numai că noi nu putem în acest moment să ne antrenăm cum trebuie. Este o tâmpenie să nu poţi să te antrenezi cu toată echipa în sală. Oricum vin în contact, nu?

La masă stau câte patru, dar ele nu se întâlnesc sau cum? Nu merge una în cameră la alta? Ar trebui să le păzesc ca la puşcărie? Este o tâmpenie. Nu are nicio logică. Startul se poate amâna. Noi am terminat cantonamentul la Cheile Grădiştei, o să vedem acum ce este de făcut”, a spus Tadici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu, anunţ ferm: “Fără două săptămâni de pregătire în sală nu începe campionatul”

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că sezonul nu va începe dacă jucătorii nu vor avea măcar două săptămâni întregi de antrenamente normale, cu toată echipa în sală:

” Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august.

ADVERTISEMENT

Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie.

Noi am încercat prin tot ce am putut să-I stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea pentru că mai devreme sau mai târziu Pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a spus Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal.

 

 

ADVERTISEMENT