Fotbal intern

Situaţie dificilă la CFR Cluj. “Se va sista susținerea financiară!”

28.07.2018 | 08:13
Situatie dificila la CFR Cluj Se va sista sustinerea financiara

Situaţie dificilă la CFR Cluj! Gabi „Pele” Balint, fostul mare internaţional român, crede că ardelenii vor avea mari probleme dacă nu vor reuşi să treacă de Malmo, echipă care s-a impus în prima manşă din turul II preliminar al Champions League, scor 0-1, pe “Dr. Constantin Rădulescu”.

Gabi Balint susţine că are informaţii sigure că patronul lui CFR Cluj, Nelu Varga, îşi va retrage susţinerea financiară, dacă CFR Cluj nu se califică în următorul tur de Champions League. Mai mult, acesta este de părere că Arpad Paszkany o să revină la echipa din Gruia.

Situaţie dificilă la CFR Cluj. Dezvăluirile lui Gabi Balint

Gabi Balint a explicat şi motivul pentru care Nelu Varga a decis ca Edi Iordănescu să fie demis de la CFR Cluj şi a confirmat informaţia oferită de FANATIK.RO, conform căreia patronul ardelenilor s-ar fi răzgândit pe ultima sută de metri şi a încercat să-l convingă pe antrenorul în vârstă de 40 de ani să rămână la campioana României.

“Eu știu niște lucruri de acolo, pentru că am și eu niște cunoștințe și am aflat. Edi Iordănescu a fost o victimă colaterală. Practic, nu s-a dorit înlăturarea lui, în primă fază. Acolo a fost o luptă între două grupuri, în prima fază s-a dorit înlăturarea unui grup, care a fost cel care l-a adus pe Edi Iordănescu. Pentru că a fost după un meci pierdut acasă, în care echipa a jucat foarte slab și pentru faptul că Edi a fost adus de acest grup, asta s-a întâmplat.

Patronul a răbufnit și a spus să plece și antrenorul. După care, mai ales după ce au venit și jucătorii să vorbească el, și-a dat seama, totuși, că nu poți să dai afară un antrenor după 3 meciuri, chiar dacă echipa a jucat foarte prost. Edi nu a mai revenit, nu a mai vrut să revină”, a spus Gabi Balint pentru o emisiune de sport.

Gabi Balint susţine că Arpad Paszkany va reveni în Gruia

“Problema e următoarea: dacă echipa nu se califică în Champions League – și are șanse foarte mici să ajungă acolo – se va sista susținerea financiară. Asta știu sigur. S-ar putea să avem o reîntoarcere a unui fost patron de acolo. Europa League nu înseamnă atât de mulți bani. Înseamnă bani, dar pentru ei ținta e Champions League. Mai mult asta e supărarea: acest patron a băgat niște bani și, ca mulți oameni care intră în fotbal – de multe ori naivi, care cred că se pot îmbogăți peste noapte – a crezut că îi va aduce bani o calificare în Champions League și va putea să își retragă banii băgați și să și câștige peste această sumă.

Cristian Manea în meciul CFR Cluj - Malmo, scor 0-1, în turul II preliminar al Champions League
Cristian Manea în timp ce trimitea balonul către un coechipier în meciul CFR Cluj – Malmo, scor 0-1, în turul II preliminar al Champions League

Când și-a dat seama acum că are foarte mici șanse să se califice, în momentul ăsta nu o să mai bage. Dacă nu se va califica, nu cred că va mai băga vreun ban și va renunța. S-ar putea să se întoarcă Arpad Paszkany, cu un grup de investitori, ca să salveze echipa pe care a lăsat-o cum a lăsat-o. S-ar putea întoarce ca un salvator, asta cred eu”, a mai spus fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni.