News

Situație disperată la o școală din județul Iași. Toată conducerea a fost infectată cu coronavirus

13.09.2020 | 16:04
Situatie disperata la o scoala din judetul Iasi Toata conducerea a fost infectata cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Cu numai o zi înainte de începerea anului școlar, conducerea unei școli dintr-o comună din județul Iași, Voinești, a fost depistată cu COVID-19. Este vorba de către directorul școlii, directorul adjunct și secretarul unității de învățământ, informează BZI.

Direcția de Sănătate Publică din Iași a început ancheta epidemiologică la școala din Voinești.

ADVERTISEMENT

În pofida focarului  apărut la școală, există posibilitatea ca orele să înceapă de mâine deoarece Ministerul Sănătății și cel al Educației au stabilit că suspendarea cursurilor poate avea loc doar în situația în care trei elevi  sunt infectați.

Există posibilitatea suspendării cursurilor și în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice, dacă se constata că cele trei persoane infectate au intrat în contact cu mai mulți angajați ai școlii.

ADVERTISEMENT

Caz de infectare cu coronavirus și la un liceu din Iași

Un alt caz de infectare la o școală din județ a apărut și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași, informația fiind confirmată de către Inspectoratul Școlar Județean.

Ancheta epidemiologică urmează să stabilească dacă sunt și alte cazuri în afară de profesorul a cărui infectare a fost deja confirmată. Potrivit primelor informații, profeosrul respectiv a participat la ședința de consiliu a Colegiului, unde a participat întregul corp profesoral, alcătuit din 70 de persoane.

ADVERTISEMENT

Județul Iași este unul dintre cele mai afectate județe din țară de epidemia de coronavirus, depășind pragul de 3.000 de infectări. Astfel, potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în Iași s-au înregistrat 3.769 de cazuri, dintre care 55 în ultimele 24 de ore.

În românia, numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 103.495 după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.109 persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, interval în care au fost făcute 14.784 de teste. În Bucureşti au fost consemnate 232 de cazuri. Au fost înregistrate 36 de decese, bilanţul ajungând la 4.163. La ATI sunt internaţi 465 de pacienţi.

ADVERTISEMENT