ADVERTISEMENT
Sport

Situație disperată pentru selecționerul Mirel Rădoi în vederea JO de la Tokyo: „Nu ne-a făcut plăcere să stăm să negociem”

România va debuta în turneul olimpic de fotbal peste exact trei săptămâni, dar selecționerul Mirel Rădoi nu știe, încă, pe ce jucători va putea conta în Japonia.
Autor: Patrice Podina | 01.07.2021 | 14:21
Situație disperată pentru selecționerul Mirel Rădoi în vederea JO de la Tokyo: „Nu ne-a făcut plăcere să stăm să negociem”
Selecționerul României, Mirel Rădoi (sursa hepta.ro)

Joi, 1 iulie, la miezul nopții expiră termenul la care Federația Română de Fotbal trebuie să anunțe lotul pe care îl va deplasa în Japonia în vederea participării în turneul olimpic.

ADVERTISEMENT

Deși anunțase numele jucătorilor pe care spera că se va baza în confruntările din Japonia, selecționerul Mirel Rădoi a trebuit să schimbe din mers, după ce Reading l-a chemat de urgență pe George Pușcaș, iar CFR Cluj a anunțat că nu-i va mai permite lui Denis Ciobotariu să facă deplasarea în Țara Soarelui Răsare.

Mirel Rădoi pus într-o situație ingrată

Pentru că turneul olimpic de fotbal nu face parte din calendarul FIFA cluburile nu sunt obligate să dea drumul jucătorilor la acțiunile echipelor naționale care vizează o participare la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Inițial, Mirel Rădoi a trimis convocări pentru nu mai puțin de 60 de jucători, dar nici cu doar câteva ore înainte expirării termenului până la care trebuie să anunțe lotul definitiv, nu știe pe ce jucători se poate baza.

”E o situație bizară, chiar și în acest moment. În continuare negociem cu cluburile. S-au modificat puțin datele și avem drept de a schimba jucători din listă până diseară la ora 12 (joi, 1 iulie, ora 24:00 – n.r.).

ADVERTISEMENT

Botoșani încearcă să ne ajute cu jucători, Viitorul ne-a ajutat, Voluntari la fel. Sunt cluburi care nu au avut niciun fel de obiecție. Cu celelalte cluburi au existat negocieri, unele au refuzat să lase jucători.

Motivele sunt cele pe care le știți și voi. Jucători care ar fi putut fi prezenți la echipa națională sunt titulari la echipele lor, au meciuri importante și a trebuit oarecum să ne conformăm.

ADVERTISEMENT

Nu ne-a făcut oarecum plăcere să stăm să negociem, dar a trebuit să acceptăm situația asta. Sunt jucători care nu sunt prezenți, dar și-au dorit”, a declarat Mirel Rădoi, într-o conferință de presă.

Programul României la JO de la Tokyo

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, cu selecţionata din Coreea de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

ADVERTISEMENT

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

ADVERTISEMENT

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1