News

Situație dramatică în California. Criză de apă potabilă din cauza secetei. Ce le sugerează autoritățile locuitorilor

Situație drastică în sudul Californiei. Statul american se confruntă cu o criză de apă potabilă, din cauza secetei. Autoritățile locale au început să ia măsuri.
16.05.2022 | 10:34
Situatie dramatica in California Criza de apa potabila din cauza secetei Ce le sugereaza autoritatile locuitorilor
California se confruntă cu o criză de apă potabilă. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În sudul Californiei s-a instalat o criză de apă potabilă. Rezervoarele au niveluri foarte scăzute, din cauza secetei, din ultima vreme. Pentru combaterea situației, autoritățile locale au venit cu solicitări față de locuitori.

Autoritățile din California cer locuitorilor și firmelor să reducă consumul de apă potabilă

Guvernatorul Gavin Newsom i-a rugat pe cetățeni și firme să reducă consumul de apă potabilă cu 15%. Totul se întâmplă în contextul în care californienii și întreprinderile folosesc mai multă apă decât acum șapte ani, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Statisticile arată că utilizarea apei potabile a crescut cu 19% în 2022 față de martie 2020, atunci când a început seceta, de fapt. Atunci a avut loc cel mai mare consum din martie din 2015, transmite Consiliul de Stat pentru Controlul Resurselor de Apă din California.

De altfel, în ciuda eforturilor autorităților de transmitere a mesajelor de conservare, oamenii nu au devenit încă suficient de receptivi și continuă să facă risipă.

ADVERTISEMENT

Kelsey Hinton, directorul de comunicații al Community Water Center, subliniază că cetățenii care obișnuiesc să primească apă din rezervoarele statului nu pare a înțelege încă gravitatea secetei.

”În munca noastră de fiecare zi, oamenii nu simt cât de grav este acest lucru și știu că trebuie să lucrăm la soluții reale pentru a aborda seceta în curs.

ADVERTISEMENT

Dar atunci când locuiești în Sacramento, nu vezi aceeași urgență aici, deoarece nu ne dependem de apele subterane și de resursele limitate în același mod în care sunt aceste comunități”, a declarat Hinton pentru CNN.

Nu toți locuitorii din California sunt de acord cu reducerea consumului de apă

De cealaltă parte, sunt avocați care spun că oficialii guvernamentali se concentrează pe o abordare greșită. Aceștia afirmă că restricțiile de consum de apă nu sunt o soluție eficientă. Acestea ar trebui impuse doar firmelor care nu conștientizează rezerva statului.

ADVERTISEMENT

Până acum, doar regiunea Coastei de Nord a încercat economisirea apei, în luna martie. A redus aproximativ 4,3% din utilizare. Edward Ortiz, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Stat pentru Controlul Resurselor de Apă, spune că acest demers a însemnat un mare regres.

”Aceasta este o evoluție îngrijorătoare în răspunsul nostru la secetă ca stat”, a declarat Ortiz pentru CNN. „Fă din conservarea apei un mod de viață este o modalitate prin care californianii pot răspunde la aceste condiții. Economisirea apei ar trebui să fie o practică indiferent de vreme”, a declarat și Edward Ortiz.

ADVERTISEMENT
Tags: