Situaţie dramatică în Formula 1! Ferrari şi Alpha Tauri riscă să nu concureze în cursa din Vietnam din cauza coronavirusului

Flaviu Popa   
în Formula 1
03/03/2020, 17:19
Situaţie dramatică în Formula 1! Ferrari şi Alpha Tauri riscă să nu concureze în cursa din Vietnam din cauza coronavirusului
Marele Premiu al Vietnamului, fără Ferrari?

Marele Premiu al Vietnamului s-ar putea desfășura fără Ferrari și Alpha Tauri la grila de start, după ce autoritățile vietnameze îi obligă pe italieni să stea 14 zile în carantină din momentul sosirii în Asia.

Marele Premiu de al Vietnamului, fără Ferrari?

Formula 1 se alătură competițiilor al căror program a fost dat peste cap de coronavirus. În Vietnam, țară unde va avea loc Marele Premiu de Formula 1 din 5 aprilie 2020, asiaticii nu vor să riște nimic și au impus carantină obligatorie de 14 zile pentru orice cetățean din China, Italia, Iran și Coreea de Sud.

Inițial, Vietnamul a decis să interzică total accesul în țară, însă s-a rezumat la o carantină de 14 zile pentru cetățenii țărilor afectate grav de coronavirus, printre care Italia.

„Toți turiștii care intră în Vietnam din China, Coreea de Sud, Italia și Iran trebuie să intre în carantină timp de 14 zile înainte de a călători în Vietnam”, au transmis autoritățile vietnameze.

În aceste condiții, Ferrari și Alpha Tauri ar putea să aleagă să spună „pas” Marelui Premiu al Vietnamului, anunță thejudge13.com. Conform regulamentului, cursa s-ar putea desfășura fără probleme și fără Ferrari și Alpha Tauri, pentru că ar exista un minimum de 16 monoposturi la grila de start.

Franz Tost, directorul sportiv al Alpha Tauri, consideră că măsurile gândite de vietnamezi sunt nedrepte. „Dacă unele echipe nu ar fi lăsate să concureze din orice motiv, cred că ar fi nedrept să începem sezonul”, a declarat Tost.

Televiziunea germană RTL boicotează competiția

Postul german RTL, deținătorul drepturilor TV pentru Formula 1, a anunțat deja că nu își va trimite reprezentanți în Vietnam, pentru a nu-i pune în pericol.

„Riscurile pentru sănătate pare prea mari. Am ajuns la concluzia, după discuții vaste cu mai mulți oameni implicați, că situația nu poate fi evaluată cu adevărat”, a explicat Manfred Loppe, reprezentantul RTL.

Dacă vietnamezii nu iau în considerare amânarea competiției, Marele Premiu al Chinei a fost deja amânat pentru o perioadă nedeterminată de timp.

  • 1929 este anul când a fost înființată Ferrari
Închide ×