News

Situaţie dramatică în India din cauza COVID-19! Pacienţii au ajuns să îşi împartă paturile şi să fie trataţi în acelaşi salon în care sunt ţinute cadavrele. Video

29.05.2020 | 15:21
Situatie dramatica in India din cauza COVID19 Pacientii au ajuns sa isi imparta paturile si sa fie tratati in acelasi salon in care sunt tinute cadavrele Video
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus este în plină expansiune în India, însă numărul uriaş de cazuri care se înregistrează în fiecare zi este un pas să prăbuşească sistemul de sănătate al ţării. În Mumbay, pacienţii sunt forţaţi şi îşi împartă paturile.

Situaţie dramatică în India din cauza COVID-19! Pacienţii au ajuns să îşi împartă paturile. Video

În secţia de urgenţă a Spitalului din Mumbai sunt câte două persoane la un pat. Pacienţii, mulţi dintre ei cu simptome de coronavirus şi fiind legaţi câte doi la un singur rezervor de oxigen au fost găsiţi întinşi aproape unii peste alţii, unii dintre ei întinşi pe podea în imaginile distribuite pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Mumbai, un oraş de peste 20 de milioane de oameni, este în plină pandemie de câteva săptămâni, însă deocamdată numărul de victime nu arată niciun semn de scădere, iar sistemul de sănătate este în pragul prăbuşirii.

Spitalele de stat, precum Sion, supraaglomerate şi în perioade normale, sunt depăşite. În cazul în care medicii şi asistentele se îmbolnăvesc de COVID-19, ar duce la un deficit al personalului medical.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“Cu siguranţă există o lipsă acută de paturi şi la terapie intensivă. Amploarea cazurilor ne copleşeşte pe toţi

“Volumul şi densitatea populaţiei noastre din Mumbai face foarte dificilă işirea din aceaastă situaţie”, a spus Manish Shetty, un medic care lucrează la secţia de COVID-19 din spitalul Guru Nanak din Mumbai:

“Cu siguranţă, există un nivel mare de oboseală din partea tuturor lucrătorilor de prim rang, mai ales că există o şansă foarte mare de a se infecta lucrătorii medicali. Cu siguranţă există o lipsă acută de paturi şi la terapie intensivă. Amploarea cazurilor ne copleşeşte pe toţi”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT

La spitalul din Sion, în filmările care au devenit virale în urmă cu câteva săptămâni, pacienţii care suferă de COVID-19 au fost trataţi într-un cabinet lângă  cadavre înfăşurate în pungi negre de plastic, după ce în morga spitalului nu mai sunt locuri.

Cu aproape 60.000 de cazuri şi 1700 de decese, aproape un sfert din totalul deceselor COVID-19 la nivel naţional, statul Maharashtra, în care se află oraşul Mumbai, este focarul pandemiei de COVID-19 în India.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor şi oficialilor, urcarea a urcat până pe 6 mai, însă curba nu prezintă semne de aplatizare, iar cazurile continuă săcrească foarte mult de la o săptămână la alta. Într-o tentativă disperată de a salva situaţia, indienii vor să transforme clădiri de birouri şi stadioane în spitale COVID-19.

ADVERTISEMENT