News

Situație dramatică în India. Număr record de cazuri noi de Covid-19

16.04.2021 | 09:51
Situatie dramatica in India Numar record de cazuri noi de Covid19
ADVERTISEMENT

Situație disperată în India din cauza numărul mare de cazuri Covid-19. Într-o singură zi au fost înregistrate 200.000 de noi îmbolnăviri. 

Într-o imagine a neputinței au fost surprinși doi bărbați care poartă măști de oxigen și sunt nevoiți să împartă același pat în Indiei, New Delhi, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2021, India avea sub 10.000 de cazuri zilnice. Acele vremuri par deja o amintire dintr-o altă viață, în contextul în care la ultima raportare, joi, 15 aprilie, bilanțul infectărilor a depășit 200.000. Numărul este dublu față de cel mai sumbru bilanț înregistrat anul trecut, în primul val al pandemiei, conform Libertatea.

Situație dramatică în India. Au fost raportate 200.000 de cazuri într-o singură zi

În multe orașe, spitalele au rămas fără paturi, dar și fără oxigen. În unul dintre cele mai mari spitale COVID din India, unde sunt peste 1.500 de paturi, ambulanțele au stat la coadă pentru a aduce noi pacienți. Unii oameni au venit pe cont propriu cu autobuzele sau cu ricșa.

ADVERTISEMENT

„Suntem cu siguranță supraîncărcați. Lucrăm deja la capacitate maximă ”, a declarat directorul medical al spitalului.

Situația este dramatică și în alte orașe. De exemplu, în orașul Ahmedabad, aflat în vestul țării, peste 100 de ambulanțe au stat la coadă.

ADVERTISEMENT

India a înregistrat 14 milioane de cazuri de la începutul pandemiei. Este depășită doar Statele Unite.

Ce vaccin folosește India?

Vaccinul de la Covaxin, produs de laboratorul indian Bharat Biotech, este folosit în India alături de cel de la  AstraZeneca. Recent, a fost adăugat și antidotul rusesc Sputnik V. În viitorul apropiat, autoritățile locale doresc să aprobe de urgență și vaccinurile de la Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, având în vedere că în curând India poate rămâne fără doze.

ADVERTISEMENT

Guvernul condus de premierul Narendra Modi intenţionează să accelereze şi mai mult eforturile autorităţilor pentru vaccinarea persoanelor de peste 45 de ani, a lucrătorilor din domeniul sanitar şi din prima linie,

ADVERTISEMENT