News

Situație dramatică în judeţul Vrancea. Râul Putna a inundat drumurile şi casele localnicilor

Scene incredibile în Vrancea. Mai multe localități sunt grav afectate de faptul că râul Putna s-a revărsat.
20.06.2021 | 15:02
Situatie dramatica in judetul Vrancea Raul Putna a inundat drumurile si casele localnicilor
ADVERTISEMENT

Clipe de coșmar în județul Vrancea. Ploile torențiale nu se mai opresc, iar situația devine tot mai complicată pentru localnici.

Mai multe drumuri judeţene au fost închise, după ce apele s-au revărsat pe carosabil. Totodată, câteva gospodării au fost evacuate în ultimele 24 de ore, transmite ISU Vrancea, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Sub incidenţa codului roşu se află localităţile Bilieşti, Boloteşti, Garoafa, Răstoaca, Suraia, Ţifeşti, Valea Sării, Vânători, Vidra şi Vulturu. În scopul protejării populaţiei din aceste zone, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  Vrancea a transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro- Alert.

Situație dramatică în judeţul Vrancea. Sunt afectate mai multe localități

În comun Bilieşti, scenele par apocaliptice. La fața locului s-a deplasat și prefectul județului Vrancea. Acesta a explicat situația pentru Antena.3.

ADVERTISEMENT
Situație dramatică în judeţul Vrancea. Râul Putna a inundat drumurile şi casele localnicilor
Foto: Facebook/Cristi Popovici

“Situația este destul de gravă. (…) Apa a intrat în locuințele oamenilor, sunt multe case inundatevede. , nu mai vorbim de curți și terenuri agricole cu vegetație.

Suntem îngrijorați. Așteptăm să vedem dacă prognoza meteo ne va da vești bune sau nu”, a declarat prefectul județului Vrancea, duminică, într-o interenție pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Situația critică a necesitat și recomandări pentru cetățeni. Un mesaj a fost transmis de ISU Vrancea

“Recomandăm vrâncenilor să respecte regulile şi măsurile de protejare a vieţii şi bunurilor pentru prevenirea şi limitarea efectelor inundaţiilor:

ADVERTISEMENT

• curăţarea, adâncirea sau realizarea, şanţurilor de preluare a apelor pluviale;

• drenarea şi asigurarea curgerii apei către şanţurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării;

• curăţarea pilonilor de susţinere a podurilor, punţilor şi podeţelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistenţa acestora;

• construirea de bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie”, potrivit ISU Vrancea.

Vremea rea care a devastat toată țara se păstrează în multe județe și în cursul zilei de duminică, 20 iunie. Au fost emis şi alte avertizări de ploi torenţiale, furtuni şi ploi puternice.

Un alt cod roșu trimis de ANM cuprinde județul Brăila (Vădeni, Siliștea) și județul Galaţi (Braniștea, Șendreni). Atenționarea expiră la ora 10:30.

”Se vor semnala : averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp – în zona avertizată sau acumulat peste 60…80 l/mp în ultimele 4 ore / frecvente descărcări electrice”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: