News

Situație dramatică în Shanghai. A fost limitat accesul la alimente

Situația locuitorilor din Shanghai devine una tot mai dramatică din cauza restricțiilor extreme anti-Covid impuse de autoritățile chineze. Accesul la alimente a fost limitat și chiar suspendat în unele zone.
11.05.2022 | 14:27
Situatie dramatica in Shanghai A fost limitat accesul la alimente
Locuitorii din Shanghai trec prin clipe dramatice. Accesul la alimente, limitat. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că numărul cazurilor noi de Covid-19 din ultimele zile a început să scadă, guvernul de la Beijing menține sau intensifică măsurile restrictive.

Locuitorii din Shanghai trec prin clipe dramatice. Accesul la alimente, limitat

De departe, cel mai afectat oraș din China este chiar cel mai mare, Shanghai. În metropola de peste 26 de milioane de locuitori, situația este una dramatică.

ADVERTISEMENT

În acest oraș, unde rezidenții sunt închiși în case de la 1 aprilie, serviciile private de livrare a alimentelor au fost suspendate în unele cartiere, în ciuda faptului că numărul cazurilor a scăzut la un nivel minim în ultimele șase săptămâni, notează New York Times.

În plus, potrivit noilor decizii, nu sunt permise livrările comerciale de alimente, iar accesul în spitale, cu excepția situațiilor de urgență, trebuie să fie aprobat în prealabil.

ADVERTISEMENT


Cetățenii aflați în imediata apropiere a celor care se infectează, precum și alte persoane care locuiesc în aceste zone, sunt obligați să intre în centrele de carantină guvernamentale.

Măsuri severe și în Beijing

În Capitala Beijing, unde numărul zilnic de cazuri a crescut luni la 74, oficialii au anunțat că școlile vor fi închise pe termen nelimitat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajaților birourilor din oraș li s-a cerut să lucreze de acasă. Alte orașe din China continuă să urmeze diferite forme de izolare parțială sau totală.

Autoritățile chineze înăspresc restricțiile legate de coronavirus având la bază mesajul președintelui țării, Xi Jinping, care a cerut continuarea strategiei ”zero-Covid”.

ADVERTISEMENT

OMS critică China în legătură cu măsurile draconice

Întrebat despre politicile Chinei la un briefing de presă de marți, liderul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat abordarea pe care o are statul asiatic.

”Nu credem că este sustenabil având în vedere comportamentul virusului acum și ceea ce anticipăm în viitor. Știm multe despre acel virus și avem instrumente mai bune. Deci acestea sunt oportunitățile suplimentare pe care le avem pentru a face o schimbare”, a spus Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT