Fotbal intern

Şoc la Dinamo! 7 cazuri noi de COVID-19, toţi fotbalişti. Cine s-a infectat. Update

Soc la Dinamo 7 cazuri noi de COVID19 toti fotbalisti Cine sa infectat Update
ADVERTISEMENT

O nouă situație dramatică se petrece la Dinamo București, echipă aflată pe loc retrogradabil din Casa Pariurilor Liga 1.

UPDATE, 22 iulie, ora 09:52 / Încă 7 jucători de la Dinamo s-au infectat cu coronavirus. Ionuţ Şerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuţescu, Daniel Popa şi Robert Moldoveanu suntt fotbalişti depistaţi pozitivi, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 iulie, ora 12:05 / FANATIK a aflat că au apărut încă 5 cazuri de COVID-19 la Dinamo, totalul ajungând la 16 cazuri.

Mattia Montini, George Trandafir (delegat al echipei), Gabriel Emanuel Vasile (junior U19), Silviu Ioniţă (psihologul adus de Adrian Mihalcea de la FRF) şi Tiberiu Simulescu (junior U19) sunt ultimele persoane infectate cu coronavirus la Dinamo

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 iulie, ora 10:25 / Jucătorii lui Dinamo sunt testaţi din nou pentru coronavirus, procedură care are loc marţi dimineaţă.

“Nu comentez treburile astea acum. Suntem la testare acum. Sigur că toată lumea trebuie să se teamă. Deocamdată suntem aici și suntem îngrijorați pentru sănătatea noastră, sperăm să fim în regulă. Nu se pune problema deocamdată (n.r. – de plecare).

ADVERTISEMENT

Suntem la Săftica, suntem afară, ne pregătim să ne facă testele. A venit echipa de epidemiologi. Normal că suntem îngândurați și îngrijorați pentru sănătatea noastră. Tot timpul se intră în contact unul cu altul”, a declarat Gigi Mulţescu pentru digisport.ro.


UPDATE, 20 iulie, ora 23:40 / Dinamo a mai primit încă o veste proastă! Atacantul Mattia Montini are și el coronavirus, iar cazurile de COVID-19 ajung la 12 în rândul formației lui Gigi Mulțescu. În plus, a fost confirmat și maseurul din staff-ul „câinilor”. Atacantul italian a avut febră duminică, însă şi-a revenit în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 19 iulie, ora 19:20 / Ziua și cazul de coronavirus la Dinamo: Digisport anunță că și maseurul echipei, Dan Alexandru Covaciu, a fost depistat pozitiv.


UPDATE, 18 iulie, ora 22:44 / Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a vorbit despre situația de la Dinamo și consideră că „alb-roșiii” trebuie să piardă meciul la „masa verde” dacă nu au jucători care să evolueze:

La Dinamo e un blestem acum. În mod normal, nu poți închide campionatul fără Dinamo. Dacă ei nu au jucători, dai 3-0 la «masa verde». E greu să nu închizi un campionatul din cauza unei echipe.

Trăim vremuri destul de tulburi! Campionatul trebuie terminat pe teren, să aflăm cine joacă în Europa, cine retrogradează. Problema e că explodează numărul de cazuri.

Dar nu mai poți să prelungești prea mult campionatul. Este blestemul lui Dinamo! Dacă nu încheiem campionatul, e dezastru pentru toți, pierdem banii din drepturi TV”.


UPDATE, 18 iulie, ora 22:38 / Gigi Mulțescu, antrenorul lui Dinamo, e scandalizat de situația de la Dinamo: „Sunt bine, sănătos. Eu sunt un om tare psihic, dar și fierul se îndoaie. E clar că nu mă simt confortabil când văd ce situație avem în față. Cu fiecare jucător infectat parcă îmi bătea ceva în cap.

Sau era ca o condamnare. E foarte greu. Toată ziua m-am gândit ce se poate face. Coși aici, se rupe dincolo și tot așa. Sunt scandalizat, e lipsă de responsabilitate. 

Problema cea mai mare e a portarilor. Un mijlocaș defensiv îl mai pui stoper, dar în poartă nu ai ce să faci. E situație imposibilă. 

Marți vom face alte teste. Nu ne antrenăm până atunci. Altă bucurie. Le-am dat program pentru acasă celor disponibili. Deocamdată nu știu cum rezolvăm prezentul, ce să mai proiectăm și viitorul?

În momentul de față s-au pierdut o groază meciuri cu loturile complete, ce pot să spun despre salvarea de la retrogradare fără atâția jucători? E o situație fără ieșire”.

„Nu se mai pot aduce jucători. M-am interesat. S-au deschis transferurile pentru sezonul următor, dar pentru sezonul acesta nu. Dacă se putea, mai aveam soluții. Eu așa știu, că nu putem aduce nici liberi de contract, nimic. Din câte știu eu, în ultimele 6 etape nu se mai poate face nici un transfer.

Nu am trăit nici un moment atât de dificil ca antrenor. Nu aș fi acceptat să vin, dacă știam că va fi așa. Normal ar fi să se înghețe campionatul.

Mi se pare normal, cred că nici o echipă nu e în situația asta. E o situație de forță majoră. Nu poți expune jucătorii la niște riscuri extraordinar de importante”, a spus Mulțescu la TV Digi Sport.


UPDATE, 18 iulie, ora 15:11 / Dinamo a confirmat pe contul oficial de Facebook că încă trei jucători sunt infectați cu noul coronavirus: 

“OFICIAL. Încă trei jucători confirmați pozitiv!

București, 18 iulie 2020. Dinamo București a anunțat astăzi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că încă trei jucători au fost confirmați pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19.

Numărul jucătorilor dinamoviști confirmați pozitiv la testările efectuate în această săptămână a ajuns la 10.

Toți reprezentanții echipei vor reface zilele următoare testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică.

Dinamo 1948, prin Biroul de presă”

OFICIAL. Încă trei jucători confirmați pozitiv! București, 18 iulie 2020. FC Dinamo București a anunțat astăzi Liga…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Saturday, July 18, 2020


UPDATE, 18 iulie, ora 14:50 / E clar, lucrurile merg din ce în ce mai rău pentru Dinamo. După ce ieri a apărut informația că a fost depistat al șaptelea caz de coronavirus în rândul jucătorilor, numărul celor îmbolnăviți crește de la o zi la alta. Telekom Sport susține că în urma testelor efectuate, încă trei fotbaliști au ieșit pozitiv, numărul acestora ajungând acum la zece! Cei trei jucători care au fost depistați pozitiv ar fi Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu.

Cei 10 jucători bolnavi de coronavirus la Dinamo sunt Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic şi Dan Tălmaciu.


UPDATE, 17 iulie, ora 22:44 / Oficialii lui Dinamo confirmă faptul că a apărut și cel de-al șaptelea caz de coronavirus în rândul jucătorilor, fără a spune însă despre cine este vorba.

„OFICIAL. Încă un jucător dinamovist a fost confirmat pozitiv

Medicul Liviu Bătineanu a declarat în această seară pentru site-ul oficial al clubului că încă un jucător dinamovist a fost confirmat pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19.

Dinamo București a anunțat ieri dimineață Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că șase jucători au fost confirmați pozitiv la a șasea testare efectuată în ultimele două luni la echipa din Ștefan cel Mare, după reluarea antrenamentelor pe 15 mai 2020.

Numărul jucătorilor dinamoviști confirmați pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19 a ajuns la 7 în această săptămână!

Toți reprezentanții echipei noastre vor reface, peste 5 zile, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică.

Dinamo 1948, prin Biroul de presă”

OFICIAL. Încă un jucător dinamovist a fost confirmat pozitivBucurești, 17 iulie 2020. Medicul Liviu Bătineanu a…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Friday, July 17, 2020


UPDATE, 17 iulie, ora 21:41 / Dinamo nu se mai trezește din coșmar! După cele 6 cazuri de coronavirus depistate joi, se pare că astăzi ar mai fi apărut încă unul, cel de-al șaptelea, susține gsp.

Conform sursei citate, ar fi vorba despre fundașul Andrei Sin, al cărui test ieșise negativ în primă fază. Cum jucătorul a început să se simtă rău și să acuze simptome, s-a prezentat din proprie ințiativă vineri la spitalul „Matei Balș”, a refăcut testul, care a ieșit pozitiv de această dată. În acest moment, el s-ar afla internat în spital.

Cei 7 jucători depistați infectați cu coronavirus la Dinamo sunt Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara și Andrei Sin.


UPDATE, 16 iulie, ora 16:49 / Trei dintre cei șase jucători dinamoviști infectați, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Mihai Popescu, au fost internați la Insitutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Conform gsp.ro, ceilalți trei jucători, Valentin Lazăr, Filip Mrzljak și Ricardo Grigore, au plecat pe semnătură acasă și sunt în izolare la domiciliu, la fel ca și restul lotului.


UPDATE, 16 iulie, ora 14:17 / Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că partida Dinamo – Chindia, a fost reprogramată pentru data de 29 iulie.

”Se discută modificarea calendarului. Meciul de azi va fi reprogramat pe 29 iulie. Urmează să se decidă când se va disputa partida care ar fi avut loc duminică, tot între Dinamo și Chindia. Datele meciurilor de baraj vor fi împinse, către 15-18 august”, a spus Ștefan pentru Libertatea.


UPDATE, 16 iulie, ora 13:21 / LPF a anunțat oficial amânarea partidei Dinamo București – Chindia Târgoviște, după ce șase jucători ai ”câinilor” au fost depistați pozitiv.

”Partida dintre FC Dinamo București și Chindia Târgoviște, restanță din etapa a 3-a play-out, și programată să se dispute joi, 16 iulie, cu începere de la ora 19.00, a fost amânată, din cauza apariției mai multor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul echipei gazdă.

Liga Profesionistă de Fotbal va anunța în perioada următoare, după consultarea cu deținătorii drepturilor tv și ținând cont de situația medicală nou apărută, data la care se va disputa acest meci”, se arată în comunicatul LPF.


UPDATE, 16 iulie, ora 12:43 / Președintele clubului Poli Iași, Ciprian Paraschiv, este îngrijorat pentru jucătorii săi care au intrat în contact cu cei de la Dinamo la meciul direct, dar lansează și o teorie a conspirației.

”Înaintea meciului cu Dinamo, toți jucătorii și staff-ul lui Poli Iași au fost testați și toți am fost în regulă. Nu e de joacă cu așa ceva, îngrijorător este faptul că au existat contacte directe cu membrii echipei mele.

Pe de altă parte, nu vreau să mă gândesc la alte strategii necurate și nu mi se pare normal ca în acest moment ceilalți jucători de la Dinamo să stea la Săftica și să se antreneze cu noul colectiv tehnic pentru a câștiga timp și a aștepta celelalte rezultate.

Conform protocoalelor, până la următoarea retestare, fiecare jucător dinamovist ar trebui să stea în autoizolare.

Nu mai sunt date în calendar pentru reprogramare, ceea ce ar însemna ca Dinamo să-și dispute restanțele la finalul campionatului. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. I-ar avantaja fiindcă vor ști celelalte rezultate”, a spus Paraschiv pentru gsp.ro.


UPDATE, 16 iulie, ora 11:58 / Dintre cei șase jucători dinamoviști depistați pozitiv, doi au simptome, iar ceilalți patru sunt în stare medicală bună.

Conform site-ului doardinamo.ro, cei doi fotbaliști care au simptome sunt Ștefan Fara și Alexandru Răuță. Cei doi au început să se simtă rău începând de miercuri seară, iar starea lor s-a agravat constant.

În acest moment, Fara și Răuță sunt la Săftica şi aşteaptă să vină ambulanţa pentru a-i duce la spital, acolo unde vor primi îngrijiri specializate pentru COVID-19.

Ceilalți patru fotbaliști, Vali Lazăr, Ricardo Grigore, Mihai Popescu şi Filip Mrzljak, nu au simptome. Cu toate acestea şi ei vor fi duşi la spital şi vor fi retestaţi şi cel mai probabil dacă şi al doilea test iese pozitiv vor rămâne şi ei în spital 14 zile, chiar dacă deocamdată sunt asimptomatici.


UPDATE, 16 iulie, ora 11:06 / “Sunt şase jucători testați pozitiv. Se vor reface testele de astăzi. Vom amâna meciul. Nu am luat o decizie scrisă, dar mai mult ca sigur se va amâna. Căutăm date pentru rejucare. Avem precedentul de la Petrolul, vom vedea datele, vom vedea și ce lot are Dinamo. Îl aștept pe Bogdan Bălănescu în curând la LPF să vedem ce soluții găsim. Nu vrem să fie nimeni dezavantajat. Nu avem o decizie la acest moment, doar scenarii. Vineri aflăm și decizia privind Cupa României”, a declarat Justin Ştefan la PRO X.


UPDATE, 16 iulie, ora 10:56 / Conform gsp.ro, numărul jucătorilor depistați pozitiv se ridică la șase. Aceștia urmează să intre în izolare, ceilalți jucători urmând să meargă acasă și să fie retestați peste cinci zile. Cei de la Dinamo au anunțat deja DSP cu privire la apariția cazurilor de Covid-19 din lot.


Rezultatele modeste ale ”câinilor” de la reluarea play-out-ului au dus la demiterea antrenorului Adrian Mihalcea și înlocuirea lui cu Gheorghe Mulțescu.

Ajuns pentru a patra oară pe banca tehnică a ”câinilor”, Mulțescu este cunoscut în lumea fotbalului sub porecla de ”SMURD”-ul pentru că a reușit salvarea mai multor formații de la retrogradare.

Dinamo trece printr-o situație dramatică

Cum nu erau de ajuns toate problemele prin care trece echipa, Gigi Mulțescu se confruntă cu o nouă situație dramatică chiar din primele zile la Dinamo. ”Câinii” au primit rezultatele testelor de Covid-19, iar ele nu au fost cele pe care le așteptau.

Conform sport.ro, trei jucători prezintă simptome de coronavirus, iar testele urmează a fi refăcute pentru a confirma cazurile din cauză că primele rezultate au ieșit neconcludente.

În cazul în care testele vor releva că cei trei fotbaliști sunt infectați cu virusul, partida restantă cu formația Chindia Târgoviște, care ar trebui să se dispute joi, de la ora 19:00, ar putea fi amânată din nou, la fel ca și o parte din următoare jocuri ale dinamoviștilor.

Jucătorii infectați ar trebui să intre în carantină, în timp ce restul lotului va trebui să se izoleze, iar meciurile programaate în următoarea perioadă ar trebui reprogramate. Situația ar deveni extrem de dificilă, deoarece sunt foarte puține date disponibile pentru rejucarea întâlnirilor.

Contactat de FANATIK, medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, nu a dorit să comenteze situația: ”Nu pot să vorbesc nimic în acest moment”. În schimb, directorul sportiv Ionel Dănciulescu a spus că nu știe nimic. ”Nu am primit această informaţie. Eu acum plec spre Săftica”, a declarat Danciu pentru FANATIK.

Dinamo a fost primul club din Casa Pariurilor Liga 1 la care s-a depistat un caz de coronavirus, după ce magazionerul clubului a fost testat pozitiv. ”Câinii” au intrat in izolare, iar meciurile cu Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt a fost amânate.

ADVERTISEMENT