Situaţie dramatică în spitalele din România: 142 de centre de transfuzie sanguină nu au autorizaţie

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
03/08/2016, 20:00
Situaţie dramatică în spitalele din România: 142 de centre de transfuzie sanguină nu au autorizaţie

DSP face controale în spitale în perioada 2-12 august, la ordinul ministrului Sănătăţii. Vlad Voiculescu a descoperit că 142 de unităţi de transfuzie sanguină, de la stat, dar şi de la privat, funcţionează fără autorizaţie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în sistemul sanitar, funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 unităţi private fără unităţi de transfuzie sanguine autorizate.

Ministerul Sănătăţiia realizat o centralizare a situaţiei autorizării unităţilor de transfuzii din spitalele româneşti publice şi private.

Pe de-o parte, ministerul a cerut situaţiile de la Direcţiile de Sănătate Publică(DSP) din toate judeţele, iar pe de altă parte a comparat aceste rezultate cu unităţile care primesc sânge şi produse sanguine de la Institutul Naţional de Hematologie şi Centrele de Transfuzii.

Rezultatul arată că 108 unităţi publice şi 34 private funcţionează fără unităţi de transfuzii autorizate de DSP-uri.

Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri de urgenţă

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, apreciază că situaţia în care aceste unităţi au fost ignorate ani la rând nu este acceptabilă şi a decis o serie de măsuri de urgenţă.

În perioada 2-12 august, departamentele de supraveghere din DSP-uri vor verifica toate unităţile de transfuzii neautorizate. Vor fi investigate motivele pentru care aceste unităţi de transfuzii nu au autorizaţie. DSP-urile vor stabili planuri de conformare în vederea autorizării cu termen de maximum trei luni.

Citeşte mai mult pe www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Contre între Dinamo şi FCSB pentru transferul lui Nistor. “Ofertă de nerefuzat!”/ “Vom lupta cu Becali!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×