Fotbal intern

Situaţie explozivă la Gaz Metan Mediaş! Riscă să fie evacuată din stadion chiar de unul dintre sponsori! EXCLUSIV

22.10.2019 | 12:04
Situatie exploziva la Gaz Metan Medias Risca sa fie evacuata din stadion chiar de unul dintre sponsori EXCLUSIV
Situaţie explozivă la Gaz Metan Mediaş! Riscă să fie evacuată din stadion chiar de unul dintre sponsori
ADVERTISEMENT

După ce ultimul meci al turului de campionat, disputat luni, a oferit o situaţie bizară, cu FC Botoşani oaspete la ea acasă în partida cu Poli Iaşi, echipă nevoită să se mute temporar pentru înlocuirea gazonului din Copou, o altă formaţie din Casa Pariurilor Liga 1 ar putea avea de suferit din cauza locaţiei în care îşi desfăşoară meciurile. FANATIK a aflat că Gaz Metan Mediaş riscă să fie evacuată de pe stadionul Municipal, de către proprietara arenei, Transgaz.

Situaţie explozivă la Gaz Metan Mediaş. Transgaz a demarat controale la stadion

FANATIK a aflat că Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale s-a autosesizat şi a demarat o serie de controale la stadion, după ce conducerea clubului Gaz Metan a refuzat în repetate rânduri să ofere permisiunea “vecinei” FC Hermannstadt să-şi dispute meciurile considerate pe teren propriu la Mediaş. “În ultima săptămână am primit mai multe vizite inopinate pe la stadion. Sunt persoane din cadrul companiei Transgaz. Asta ar mai lipsi, să ne trezim că ni se va interzice accesul în stadion”, sunt ultimele informaţii din interiorul clubului medieşan.

ADVERTISEMENT

Costurile clubului Gaz Metan privind utilităţile şi întreţinerea la stadionul Municipal sunt suportate de către compania Transgaz, care mai alocă şi aproximativ 100.000 de euro anual ca sponsorizare.

Situaţie explozivă la Gaz Metan Mediaş! Riscă să fie evacuată din stadion chiar de unul dintre sponsori
Situaţie explozivă la Gaz Metan Mediaş! Riscă să fie evacuată din stadion chiar de unul dintre sponsori

Transgaz a modificat contractul cu Gaz Metan special pentru FC Hermannstadt

La finalul lunii august, fostul preşedinte al grupării FC Hermannstadt, Teodor Biriţ, anunţa că echipa din Sibiu va juca la Mediaş meciurile de pe teren propriu. “Împreună cu oficialitățile Sibiului și a unor oameni de bine din Sibiu am reuşit ceea ce mulţi îşi doreau. Ideea este că se poate juca la Mediaș! A fost modificat contractul dintre Transgaz și clubul de fotbal Gaz Metan Mediaș, iar acum stadionul poate fi închiriat de către proprietari, terților. E o veste bună, pe care sunt convins că toți suporterii din Sibiu o vor primi cu bucurie. Nu trebuie să mai mergem departe, suntem destul de aproape”, spunea Teodor Birț.

ADVERTISEMENT

Ulterior, actualul preşedinte al lui Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a adus completări. “Noi am făcut o cerere prin care ne-am adresat Transgazului. Pot spune că ei au răspuns pozitiv, dar în rest, este aceeași situație în care clubul se opune. Din cauza poziției clubului nu se poate să jucăm acolo, chiar dacă eu mi-am dorit asta foarte mult. În primul rând, era mai bine pentru spectatorii sibieni care puteau să vină într-un număr mai mare. Am avut o discuție personală cu Ioan Mărginean pe acest subiect și mi-a spus clar că nu este de acord și că nu vom juca acolo. S-au găsit multe motive din partea clubului pentru a scuza refuzul, dar este clar că de fapt nu se vrea”, a precizat Iuliu Mureşan.