News

Situație fără precedent în Parlament. O deputată PSD este acuzată de vot dublu

02.03.2021 | 07:41
Situatie fara precedent in Parlament O deputata PSD este acuzata de vot dublu
ADVERTISEMENT

Deputata PSD Matilda Goleac ar fi votat de două ori la amendamentele pentru bugetul 2021, atât pentru ea, cât și în locul colegei de bancă, Laura Vicol. Acuzațiile au fost lansate, târziu în noapte, de Emanuel Ungureanu (n.r. deputat USR), printr-o postare ce cuprinde și două videoclipuri care, potrivit spuselor sale, surprind această faptă.

În regulament se precizează foarte clar că votul nu poate fi sub nicio formă „delegat”, întrucât fiecare parlamentar trebuie să-și exprime singur opțiunea. Pe de altă parte, chiar dacă Ungureanu poate sesiza conducerea Camerei Deputaților, în momentul de față este aproape imposibil de verificat, având în vedere numărul total al voturilor din Parlament, de ordinul miilor, fie pentru buget, fie pentru amendamente.

ADVERTISEMENT

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului dedicată dezbaterii proiectului de buget pe anul 2021 a fost suspendată, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2,00, după terminarea programului de lucru, urmând să continue în această dimineață, la ora 10:00.

Deputata PSD Matilda Goleac este acuzată de vot dublu în Parlament

FLAGRANT! La această oră târzie din noapte se votează în Parlamentul României, din greu, bugetul României. Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD, votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii…
Vai și amar. După ce au depus 3000 de amendamente la buget în bătaie de joc, nu se obosesc să le voteze.

Cea care și-a lăsat cartela să voteze “singură” se numește Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina. Am aflat cum o cheamă pe doamna de la PSD care a votat la 2 cartele.

ADVERTISEMENT

Matilda Goleac este numele ei și se pare că este la primul mandat. Învață repede”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe contul său de Facebook.

Scandal în Parlament. PSD a încercat să retrimită proiectul de buget la comisiile de specialitate

În altă ordine de idei, trebuie spus că ședinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului nu a fost lipsită de incidente. PSD a cerut retrimiterea proiectului de buget la comisiile de specialitate pentru a elimina suma de 50 de milioane de lei destinată plății pensiilor speciale ale parlamentarilor, care au fost abrogate. În schimb, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că „acest buget este cea mai importantă realizare”.

ADVERTISEMENT

Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pt români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții.

Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere. Suntem o coaliție, iar PNL este cel mai mare partid iar eu reprezint PNL în Guvern. Este responsabilitatea mea să ma asigur că PNL se va achita față de electorat.

Bugetul are două elemente la care țin foarte mult. Începe reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt PSD-ist din buget, din bani publici.

A doua reprezintă o declarație dermă că drumul României este în Europa și niciunde altundeva și în NATO. Garantăm românilor reformă și securitate.

Începem reforma în toate cotloanele statului. Oprim furtul PSD care a durat timp de 30 de ani. Parlamentarii PSD să-și ia un pix și o foaie și să ia notițe, cei care știu să scrie”, a fost discursul rostit la microfon de șeful Executivului.

În replică, Marcel Ciolacu l-a numit „mincinos patologic”, l-a acuzat că a venit în Parlament cu un buget al austerității, în care banii sunt împărțiți pe criterii politice și, nu în ultimul rând, a amenințat cu proteste de stradă în cazul în care documentul va fi adoptat.

Domnule prim-ministru, un minicions mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban.

Domnule Orban, cred că sunteţi ultimul brontozaur în politică, nu mai există niciun om cu atâta vechime în politică, ştiţi la fel de bine ca mine că PSD nu a guvernat 30 de ani în România. Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român.

Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați. Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm?

Bugetul pe care l-ați prezentat e o rușine. Nu ați reușit să creșteți alocațiile și pensiile. Atât puteți, asta este viziunea dumneavoastră de austeritate pentru România. Nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea tocmai dumneavoastră, care vă războiați cu Al Capone.

Guvernul dvs împarte bani pe criterii politice, iar acest lucru este o infracțiune. Ați avut bani să dați la PNL, UDMR și USR. Nimeni niciodată nu și-a permis așa ceva. Asta este normalitatea promisă de Iohannis pentru România.

Cum să pedepsiți oameni și administrații locale pentru că nu ați câștigat dvs acolo alegeri? PSD nu va vota bugetul în această formulă. Totul pentru voi și nimic pentru români.

Dacă în Parlament nu veți respecta românii din întreaga țară, eu și colegii mei vom merge în stradă alături de ceilalți români care ies zilnic”, a transmis liderul PSD.

ADVERTISEMENT