Fotbal international

Situație financiară gravă pentru Malaga, fostă sfertfinalistă în Champions League. Anunţul făcut de clubul spaniol

20.05.2020 | 14:16
Situatie financiara grava pentru Malaga fosta sfertfinalista in Champions League Anuntul facut de clubul spaniol
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus începe să își arate urmările și din punct de vedere financiar tot mai acut. Malaga, club care în sezonul 2012-2013 rata aproape incredibil prezența în semifinalele Champions League, după un retur de infarct la Dortmund, e într-o situație disperată la acest moment.

Malaga este în a doua ligă din vara lui 2018

Malaga joacă în a doua divizie a fotbalului spaniolm urmare a faptului că a retrogradat în vara lui 2018 din La Liga și riscă acum serios pentru a continua activitatea sportivă.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului a prezentat un plan de concediere colectiv, în încercarea de a salva o retrogradare în ligile de amatori sau chiar dispariția acestei grupări de mare tradiție în fotbalul iberic.

Comunicatul oficial al clubului

“Malaga CF a decis să lanseze o procedură de concediere colectivă începând de astăzi, 19 mai 2020. De câteva luni, entitatea noastră explorează diferite piste pentru a remedia situaţia economică dificilă pe care o traversează.

ADVERTISEMENT

Restructurarea clubului face parte din această serie de măsuri pentru a asigura viabilitatea Malaga CF” se arată în comunicatul emis de club.

Nu se știe cât de afectați vor fi și jucătorii

Planul de concediere are drept scop reducerea cheltuielilor clubului prin diminuarea efectivelor sale, dar rămâne încă de văzut cine va fi afectat de această măsură şi dacă măsurile îi vor afecta și pe jucători  și stafful tehnic și cât de mult va fi această afectare pentru ei.

ADVERTISEMENT

Situația financiară nu este cauzată exclusiv de pandemia de COVID 19. Aceasta doar a agravat-o. Clubul se afla oricum sub supravegherea fiscului spaniol de când justiţia spaniolă l-a demis pe preşedintele acestuia, şeicul qatarian Abdallah ben Nasser Al Thani, şi pe cei trei fii ai acestuia, care erau patronii grupării andaluze.

Malaga a fost cumpărată în 2010 de un șeic din Qatar

Şeicul cumpărase Malaga CF în 2010 pentru 25 milioane euro, conform presei spaniole și a reușit chiar timp de două-trei sezoane să dea impresia că ar putea fi o nucă tare inclusiv pentru marile puteri din La Liga.

ADVERTISEMENT

Aici au evoluat destui jucători de calitate, atât spanioli cât și străini, cel mai cunoscut nume din fotbalul autohton fiind al internaționalului Santi Cazorla.

ADVERTISEMENT