Fotbal international

Situație halucinantă la Palermo! Echipa lui George Pușcaș, retrogradată în Liga 3 din Italia! Ce s-a întâmplat

13.05.2019 | 17:57
Situatie halucinanta la Palermo Echipa lui George Puscas retrogradata in Liga 3 din Italia Ce sa intamplat

Echipa lui George Pușcaș, US Palermo, a fost retrogradată în Liga 3 din Italia din cauza unor infracțiuni administrative. Sicilienii au încheiat sezonul regulat din Serie B pe poziția a treia și ar trebui să joace în barajul pentru promovarea în prima ligă italiană. Decizia Federației Italiene de Fotbal de a-i trimite în Serie C nu este definitivă, conducătorii clubului putând face apel în termen de 48 de ore.

Echipa lui George Pușcaș, US Palermo, a fost retrogradată în Liga 3 din Italia

Situație incendiară în fotbalul peninsular, după ce echipa lui George Pușcaș, US Palermo, a fost retrogradată în Liga 3 din Italia. Decizia a fost luată din cauza unor infracțiuni administrative în perioada 2014-2017 când gruparea era patronată de controversatul om de afaceri Maurizio Zamparini. Sicilienii vor putea face recurs la această hotărâre în 48 de ore.

Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, Curtea de Apel va trebui să ia o decizie definitivă în maximum o săptămână, deoarece US Palemo ar trebui să joace la 21 mai, prima manșă a semifinalelor barajului de promovare în Serie A. Sicilienii au încheiat sezonul regulat pe poziția a treia, după un final în care au pierdut multe puncte și au fost devansați în clasamentul din Serie B de Brescia și US Lecce, care a promovat direct în prima ligă italiană.

George Pușcaș în duel aerian pentru balon cu Andreas Granqvist în meciul Suedia - România din preliminariile Euro 2020
George Pușcaș în duel aerian pentru balon cu Andreas Granqvist în meciul Suedia – România din preliminariile Euro 2020

George Pușcaș va evolua cu naționala de tineret a României la Euro 2019

Atacantul român George Pușcaș a avut un sezon bun la Palermo reușind să înscrie nouă goluri în 33 de partide. Internaționalul român în vârstă de 23 de ani cel mai probabil nu va mai rămâne la gruparea sicialiană după această decizie și va trebui să-și găsească o nouă formație, deși mai are contract până în vara anului 2022. El a fost achiziționat de Palermo în vara anului 2018 de la Internazionale Milano pentru 3,5 milioane de euro.

George Pușcas a fost dorit în trecut și de finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, care a făcut o ofertă de trei milioane de euro pentru el, dar transferul nu s-a realizat din cauza jucătorului care nu a dorit să revină în România. Atacantul, care a debutat și la naționala de seniori a României, are o șansă să-și găsească un contract important în această vară dacă va face o figură frumoasă cu echipa națională de tineret la Campionatul European din 2019. ”Tricolorii” se află în grupă cu reprezentativele Croației, Angliei și Franței.