Sport

Situație hilară la conferința de presă înainte de România – Bosnia și Herțegovina. Cum au aflat jurnaliștii că Petev va folosi rezervele

Translatorul angajat de FRF pentru conferința de presă a selecționerului Bosniei nu a mai apărut la stadionul Giulești, iar jurnaliștii români nu au putut dialoga cu Ivaylo Petev.
25.09.2022 | 20:52
Situatie hilara la conferinta de presa inainte de Romania  Bosnia si Hertegovina Cum au aflat jurnalistii ca Petev va folosi rezervele
Ivaylo Petev, 47 de ani, este selecționerul Bosniei din 2021. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii români care au mers la conferința de presă a selecționerului Bosniei și Herțegovina, bulgarul Ivaylo Petev, s-au trezit puși în fața unei situații nemaiîntâlnite, mai ales la nivelul unui meci internațional.

Translatorul a anunțat cu 30 de minute înainte că nu mai vine!

Aceștia au ajuns în sala de conferințe a stadionului Giulești, au văzut cum antrenorul de 47 de ani se așează în fața lor, alături de atacantul Smail Prevljak și de ofițerul de presă al federației din Bosnia, și începe să vorbească, dar nimeni nu este acolo, lângă el, pentru a și traduce declarațiile sale din bulgară în limba română!

ADVERTISEMENT

Și asta pentru că translatorul angajat de Federația Română de Fotbal a anunțat cu doar o jumătate de oră înaintea începutului conferinței că nu mai poate ajunge din cauza unei probleme neprevăzute.

Reprezentanții mass-media din România au solicitat, ca soluție de avarie, ca selecționerul Ivaylo Petev și Smail Prevljak să vorbească în limba engleză, dar au fost refuzați, mai ales că regulamentul UEFA nu prevede acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev, dialog doar cu presa din Bosnia

Astfel, singurii jurnaliști care au avut un dialog cu Petev și Prevljak au fost cei veniți din Bosnia și Herțegovina special pentru meciul de mâine seară.

Cu toate că presa din România nu a înțeles o iotă din cele spuse de Ivaylo Petev și Smailo Prevljak la conferința de presă, cele mai importante informații au ajuns, totuși, și în mass-media de la noi. Astfel, selecționerul Bosniei a afirmat că va da credit jucătorilor care au evoluat mai puțin în actuala ediție a Nations League.

ADVERTISEMENT

“Obiectivul nostru este să câștigăm și mă bucur că și jucătorii gândesc la fel. Ne-am asigurat primul loc în grupă, iar atmosferă la echipă este excelentă. Nu luăm în calcul decât să luăm cele trei puncte.

Să nu se repete povestea și mâine după meci!

Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil. România are jucători buni, am văzut asta și la Zenica. Cred că va fi un meci de calitate, într-o atmosferă frumoasă. Gazonul nu se prezintă în condiții ideale. Dar, indiferent de această situație, gazonul este la fel și pentru noi, și pentru ei”, a declarat Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT

În același timp, Smail Prevljak a spus: “Noi suntem într-o formă foarte bună şi de aceea cred că suntem uşor favoriţi. Însă chiar dacă suntem pe primul loc al grupei şi ne-am asigurat promovarea în Liga A, pe terenul de fotbal totul e posibil. În meciul din Bosnia s-a văzut că echipa României are calitate. Nu am avut un meci uşor atunci. Acum jucăm în deplasare şi cu siguranţă nu va fi un meci simplu pentru noi.”

Indiferent de rezultatul din duelul cu Bosnia și Herțegovina, FRF trebuie să se asigure că mâine nu se va lovi de aceeași problemă, a lipsei translatorului, la finalul jocului! Ultimul meci al României din actuala campanie din Nations League se va disputa în fața unui stadion Giulești plin până la refuz luni, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT