Fotbal intern

Situație incertă pentru Vlad Chiricheș. Anunțul de ultimă oră al FRF despre căpitanul naționalei

07.11.2020 | 18:32
ADVERTISEMENT

Convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, Vlad Chiricheș nu știe încă dacă se va putea prezenta la lotul național. Fundașul nu a evoluat pentru Sassuolo în remiza scor 0-0 cu Udinese și nici nu a fost inclus în lot. 

Prezența lui Chiricheș în rândul „tricolorilor” depinde de rezultatele testului de coronavirus care va fi efectuat pe parcursul săptămânii viitoare la echipa sa de club.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a fost schimbat în finalul meciului câștigat de Sassuolo cu 2-0 contra lui Napoli, săptămâna trecută, iar fundașul nu s-a refăcut la timp pentru duelul cu Udinese, jucat în data de 6 noiembrie.

Situație incertă pentru Vlad Chiricheș. Ce trebuie să se întâmple ca să poată ajunge la lot

Pentru căpitanul naționalei României este din nou o perioadă foarte complicată, din cauza accidentărilor. Chiricheș a marcat un gol senzațional împotriva lui Torino, în remiza scor 3-3 de acum două etape, iar apoi a fost titular contra fostei sale echipe, Napoli.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru fundașul trecut pe la FCSB și Tottenham, el s-a accidentat în minutul 88 și a fost schimbat cu Bourabia. Având o săptămână la dispoziție pentru a se reface și considerat incert până înainte de startul meciului, Chiricheș nu a reușit să își revină complet și nu a jucat în partida de vineri, 6 noiembrie.

Indiferent de modul în care va evolua situația medicală a fundașului, în privința accidentării, venirea sa la națională ar putea rămâne o iluzie dintr-un motiv în ton cu perioada complicată pe care omenirea o traversează, explicat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

„Căpitanul tricolorilor, Vlad Chiricheș, a fost nominalizat de Mirel Rădoi pe lista jucătorilor convocați pentru cele trei partide ale României din această lună. Indisponibil în urma unei accidentări, Vlad nu a fost în lotul lui Sassuolo la partida disputată aseară în Serie A contra celor de la Udinese. Dar situația legată de sosirea lui în România este și mai complicată.

Potrivit noilor norme interne din Italia implementate în contextul evoluției pandemiei, Vlad ar putea să părăsească Italia doar dacă testul COVID pe care îl vor efectua marți, 10 noiembrie, este negativ pentru EL ȘI TOȚI COECHIPIERII LUI! Ar ajunge astfel în cantoanment, în cel mai fericit caz, abia începând de miercuri, 11 noiembrie.

ADVERTISEMENT

În cazul în care pe 10 noiembrie chiar și unul din jucătorii lui Sassuolo este pozitiv, Chiricheș poate fi considerat din nou contact direct, iar toată echipa italiană intră iar într-o perioadă de carantină specială de 10 zile.Asta pentru că au existat cazuri pozitive în lotul lui Sassuolo, Chiricheș este considerat contact direct, se află în regim de izolare și i se permit doar antrenamentele și meciurile la echipa de club, fără posibilitatea de a părăsi acel cadru și, implicit, Italia. Așteptăm vești bune, Vlad!”, se arată în comunicatul FRF.

Așadar, sunt șanse aproape nule ca Vlad Chiricheș să poată evolua în data de 11 noiembrie, contra Belarusului, în amicalul care se va disputa la Ploiești. Fundașul are șanse mici să fie prezent pe teren și la duelul cu Norvegia, din data de 15 noiembrie, care se va disputa la București. În schimb, Chiricheș ar putea juca pe 18 noiembrie, în Irlanda de Nord. Partidele cu Norvegia și Irlanda de Nord vor conta pentru Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT