ADVERTISEMENT
Fotbal international

Situație incredibilă în fotbal! Un individ s-a dat drept jucător și a reușit să prindă un transfer în Danemarca. Acum e arestat, iar clubul îl va da în judecată

Autori: Andrei Șchiopu, Ionut Neamţu | 03.12.2019 | 16:17
Situație incredibilă în fotbal! Un individ s-a dat drept jucător și a reușit să prindă un transfer în Danemarca. Acum e arestat, iar clubul îl va da în judecată
Bernio Verhagen. Sursă foto: foxsports.com.au

Bernio Verhagen, un simplu individ, a ajuns să fie legitimat la Viborg în Danemarca, deși el nu este fotbalist. Olandezul născut în Suriname a fraudat până și site-ul de specialitate transfermarkt.de, unde figurează că a trecut de-a lungul anilor pe la 10 cluburi de fotbal diferite, printre care și Dinamo-Auto Tiraspol din Moldova.

ADVERTISEMENT

Prin fraudă a ajuns să prindă transferul la Viborg în Danemarca

Olandezul a ajuns să fie legitimat la Viborg în Danemarca, după ce un anume grup „Stellar Group” a trimis mai multe mailuri clubului în care îl prezenta pe Verhagen ca un fotbalist pe care se vor lua mulți mai bani din China în viitorul apropiat.

Danezii au „mușcat momeala” și l-au legitimat pe Bernio Verhagen pe 26 noiembrie, chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani. Totuși, „Stellar Group” nu a trimis mailuri doar către Viborg, ci către încă trei cluburi din Danemarca și anume: Lingby, Næstved și Hobro.

ADVERTISEMENT

A fost dat în judecată de propriul club

În cele din urmă, Viborg și-a dat seama că Bernio Verhagen nu este un fotbalist și l-au dat în judecată, iar olandezul este acuzat pentru mai multe fapte precum jaf, violențe, amenințări și fraudă și va sta în arest până pe 16 decembrie, atunci când se va lua o decizie definitivă în cazul lui.

„Adunăm probe. Ne ia atâta timp cât trebuie să ne ia, dar pot să confirm că va fi acuzat de fraudă”, a spus investigatorul-șef Christian Toftemark.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a apărut pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, figurând că a jucat la 10 cluburi diferite, Verhagen nu are niciun meci trecut în rubrica partide jucate și rămâne un mister cum a reușit să apară pe site-ul unde sunt indexați toți fotbaliștii profesioniști din lume.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Viborg în Liga a doua din Danemarca cu 33 de puncte
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!