News

Situaţie incredibilă în Gorj. Un cioban declarat mort şi îngropat de familie s-a întors acasă

20.10.2020 | 16:08
Situatie incredibila in Gorj Un cioban declarat mort si ingropat de familie sa intors acasa
ADVERTISEMENT

Situație incredibilă într-o comună din județul Gorj, unde un bărbat dispărut de acasă a fost îngropat în lipsă, după care s-a întors la rude.

Bărbatul, de profesie cioban, dispăruse de acasă de mai bine de un an, astfel că familia a considerat că a murit și a organizat o înmormântare ca la carte.

ADVERTISEMENT

Într-un mod bizar, bărbatul s-a întors acasă și a aflat că este mort, iar acum polițiștii trebuie să afle cine a fost îngropat în locul ciobanului.

Ciobanul a dispărut de acasă în 2018

Vasile Neprea era cioban la o stână din Hunedoara în 2018. Într-o zi s-a decis să plece, fără a anunța pe nimeni. A fost dat dispărut de familie, iar polițiștii au găsit un bărbat spânzurat câteva luni mai târziu. Rudele ciobanului au identificat cadavrul și au susținut că bărbatul este nimeni altul decât ruda lor, Vasile Neprea.

ADVERTISEMENT

Mama bărbatului a rememorat: „Eu nu l-am văzut, nu m-a lăsat că n-am putut să rezist, dar a fost fiul meu și l-am adus acasă, l-am îngropat, i-am făcut ce a trebuit și asta e”.

După mai multe luni de la înmormântare, bărbatul a decis să se întoarcă acasă, în comuna Bolboși din județul Gordupă, după ce fusese dispărut aproape 2 ani.

ADVERTISEMENT

A telefonat la primărie: că mama mai trăiește? Da primaru: păi cine sunteți? Sunt Neprea Vasile, de la conace, fiul lui Neprea Ioana. Trăiește! Vă duceți și spuneți că eu sunt viu”, a mai explicat mama bărbatului.

Conform Digi 24, bărbatul a refuzat să explice unde a fost în ultima perioadă. „Apoi, mulți au luat legătura. Nu le venea să creadă că sunt viu, până am vorbit cu ei pe camere, le-am trimis poze”, s-a rezumat să explice ciobanul.

ADVERTISEMENT

Forțați de situație, polițiștii au fost obligați să dezgroape cadavrul îngropat în locul lui Vasile Neprea și să rezolve misterul.

„Cadavrul a fost exhumat, i-au fost prelevate probe în vederea stabilirii profilului genetic, iar în momentul de față polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a identității cadavrului”, a transmis Bogdan Nițu purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Între timp, bărbatul rămâne cioban la o stână din județul Timiș și așteaptă ca instanța să-l declare în viață.

ADVERTISEMENT