News

Situație incredibilă în România. Declarație pe propria răspundere pentru a merge 20 de metri la magazin

19.05.2020 | 17:32
Situatie incredibila in Romania Declaratie pe propria raspundere pentru a merge 20 de metri la magazin
ADVERTISEMENT

O situație incredibilă are loc la Suceava, acolo unde unii locuitori au nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru a merge 20 de metri, la un magazin.

Situație incredibilă în starea de alertă

În starea de alertă, anumiți locuitori din Suceava au nevoie în continuare de declarație pe propria răspundere pentru a merge 20 de metri, la un magazin Lidl, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Motivul îl reprezintă faptul că o comună limitrofă municipiului Suceava, Șcheia, nu face parte din zona metropolitană, așa cum a fost ea încadrată de autorități.

Mai exact, zona metropolitată din județul Suceava include municipiul Suceava, orașul Salcea și 13 comune limitrofe. O altă comuncă, Șcheia, nu face parte din această zonă metropolitată, dar se află în apropierea municipiului Suceava.

ADVERTISEMENT

În urma unei întruniri la sediul prefecturii, autoritățile au decis că deplasarea între Șcheia și Suceava se va face doar pe baza declarațiilor pe propria răspundere.

Declarație pe propria răspundere în România pentru a merge 20 de metri la magazin

”Atât Legea 215/2001 în baza căreia s-a constituit zona metropolitană Suceava, cât şi Legea 351/2001 spun clar cum este delimitată această zonă. Or, în lege spune clar că din zona metropolitană fac parte doar unităţile administrativ teritoriale care au aderat la această structură organizatorică.

ADVERTISEMENT

Şcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava. Ca atare, locuitorii care au domiciliul în această comună trebuie să completeze declaraţii pe proprie răspundere. Acest aspect este valabil şi pentru cei care merg în comuna Şcheia”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldova, pentru Monitorul de Suceava.

Cel mai bun exemplu în care oamenii sunt nevoiți să folosească în continuare declarație pe propria răspundere este o vizită la un magazin Lidl din zonă.

ADVERTISEMENT

Magazinul respectiv este situat în cartierul Obcini, din teritoriul administrativ al comunei Șcheia, motiv pentru care locuitorii din municipiul Suceava care merg aici la cumpărături o pot face doar completând declarația pe propria răspundere.

Situația este și mai ciudată cu cât distanța dintre blocurile din Suceava și magazinul Lidl este, pe alocuri, de doar 20 de metri, potrivit Adevărul.

Un alt exemplu este strada Victoriei, unde pe o parte se află blocurile din Suceava, iar pe cealaltă parte sunt case și magazine ce aparțin administrativ de satul Sfântul Ilie din Șcheia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: