ADVERTISEMENT
News

Situație incredibilă într-o comună din Suceava. Toți cei 15 candidați la alegerile locale au același nume, deși nu sunt rude

Autor: Bogdan Solomon | 17.09.2020 | 16:00
Situație incredibilă într-o comună din Suceava. Toți cei 15 candidați la alegerile locale au același nume, deși nu sunt rude
15 candidați din comuna suceveană Verești poartă același nume de familie. Sursa foto: Captură Antena 3

Alegerile locale din 27 septembrie sunt cu totul și cu totul speciale, iar când spunem asta nu avem în vedere doar condițiile în care se vor desfășura, dată fiind pandemia de coronavirus, ci și situațiile absurde întâlnite în multe regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă, însă, în comuna Verești din Suceava întrece orice imaginație și i-ar face invidioși inclusiv pe regizorii celor mai bune comedii pe care le-a dat Hollywood-ul în îndelungata sa istorie. Toți cei 15 candidați care aspiră la un loc în Consiliul Local poartă același nume de familie: Stănescu.

Unde mai pui că apar pe listele aceleiași formațiuni politice, Asociația Partida Romilor Pro Europa, care speră ca de data asta să obțină nu unul, ci trei locuri la masa consilierilor și să aibă un cuvânt de spus în luarea deciziilor la nivelul localității.

ADVERTISEMENT

Toți cei 15 candidați dintr-o comună din Suceava poartă același nume. Cum a fost posibil acest lucru

Potrivit Alinei Stan, reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, în comunitățile tradiționale de romi nu este deloc ieșit din comun ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume. La fel se întâmplă și în cazul candidaților pentru Consiliul Local Verești, care nu sunt rude între ei.

Numele a devenit comun după cel de-al doilea Război Mondial, când bunicii lor s-au întors din Transnistria. Pentru a primi acte de identitate, toți căldărarii din Verești au împrumutat la acea vreme numele Stănescu.

ADVERTISEMENT

Candidații sunt convinși că nu vor exista confuzii

Cei 15 candidați  își propun să acceadă în Consiliul Local pentru a combate atât discriminarea, cât și diferențele de dezvoltare din comunitate.

Partidul țintește nu mai puțin de trei poziții, suficiente încât să devină indispensabili pentru formarea unei majorități.

ADVERTISEMENT

Nici măcar problema numelui nu îi va putea împiedica să își atingă obiectivele, susțin ei, pentru că locuitorii comunei nu au cum să îi confunde. Asta pentru că îi cunosc foarte bine pe fiecare în parte, după prenume sau chiar poreclă.

Potrivit reprezentantului formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava. Este vorba despre Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!