Sport

Situație incredibilă la Focșani. Clubul riscă să plătească despăgubiri de sute de mii de euro, iar ”oficialii” ar putea fi trimiși în pușcărie

Un amical organizat clandestin, cu complicitatea oficialilor cluburilor CSM Focșani și Petrolul Ianca, a dus la accidentarea gravă a unui fotbalist. Meciul nu era autorizat.
02.08.2021 | 13:59
Situatie incredibila la Focsani Clubul risca sa plateasca despagubiri de sute de mii de euro iar oficialii ar putea fi trimisi in puscarie
Sursa foto: monitorldevrancea.ro
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al echipelor Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu și Comuna Recea, Brian Lemac, legitimat la CSM Focșani, a suferit o accidentare groaznică într-un amical disputat la sfârșitul săptămânii trecute.

Dacă accidentarea, dublă factură de tibie și peroneu, nu este ceva neobișnuit pentru un fotbalist, condițiile în care s-a organizat meciul ar putea avea consecințe deosebit de grave pentru club și pentru ”oficialii” celor de la CSM Focșani.

ADVERTISEMENT

Se anunță dosare penale

Conform monitorldevrancea.ro amicalul dintre CSM Focșani și Petrolul Ianca ”s-a disputat fără aprobare, cu antrenori și o conducere fără contract și neautorizați de Federația Română de Fotbal”.

Sursa citată notează că întreaga activitatea a clubului din liga a treia se desfășoară ilegal, sau la limita legalității. Fotbalistul poate cere despăgubiri de sute de mii de euro.

ADVERTISEMENT

”O activitate desfășurată ilegal în urma căreia sunt victime, ceea ce pune clubul nostru într-o situație extrem de gravă, atât din punct de vedere pecuniar cât și penal.

Toate ilegalitățile s-au întâmplat sub privirile inconștiente ale membrilor Comitetului Director, Cristian Zârnă și Liviu Macovei, dar și a managerului general fără contract, Mircea Lazăr”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cine este Brian Lemac

Fotbalistul care a suferit cumplita accidentare, dublă fractură închisă de tibie și peroneu la piciorul drept, are 25 de ani și este căpitanul echipei din Vrancea.

Brian Lemac provine dintr-o familie în care fotbalul este aproape o religie. Mama lui a intuit talentul cu care a fost înzestrat şi i-a îndrumat paşii către fotbal, la vârsta de 13 ani când a fost legitimat la Smeșul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

De la Someșul a ajuns la Concordia Chiajna și apoi la ASD Team Altamura, un club din Bari. Nu s-a adaptat şi a revenit în România, în oraşul natal, Sighetu Marmaţiei, de unde a fost achiziționat de Universitatea Cluj.

În primul sezon la ”U” Cluj, Brian a marcat nu mai puțin de 53 de goluri: 48 în campionat, trei în Cupă și două în barajul de promovare în liga a treia.

Brian Lemac a mai jucat la Pandurii Târgu Jiu, Metalurgistul Cugir, Comuna Recea și Minaur Baia Mare și este fratele lui Denis Lemac, fost fotbalist la Dinamo.

ADVERTISEMENT