News

Situație incredibilă la Galați! A fost anunțat că are coronavirus la câteva ore după un test negativ

30.10.2020 | 09:37
Situatie incredibila la Galati A fost anuntat ca are coronavirus la cateva ore dupa un test negativ
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Galați a fost înștiințat prin SMS că este infectat cu virusul SARS-COV-2, deși cu doar trei ore în urmă primise un rezultat negativ. Punându-și toată încrederea în documentul cu parafa Direcției de Sănătate Publică, acesta a „lăsat garda jos”.

Nu a mai păstrat distanța față de soție și copil, iar acum se teme ca nu cumva să le fi transmis cumplita boală. Luați la întrebări, oficialii au pus întreaga situație pe seama volumului mare de muncă.

ADVERTISEMENT

Nu este exclus ca astfel de erori să se fi strecurat și în trecut în raportările lor. În cursul zilei de joi, 29 octombrie, 97 de persoane au aflat că sunt infectate cu noul coronavirus. Tot atunci, două dintre ele au decedat.

Un SMS i-a dat viața peste cap. A aflat că are coronavirus, deși cu trei ore în urmă primise un test negativ

„La ora 16.20 primesc un mesaj de la un număr scurt, care am înțeles că aparține DSP-ului, conform căruia testul este pozitiv”, a explicat soția pacientului pentru Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Neștiind care dintre rezultate reflectă realitatea, bărbatul a continuat să ceară explicații autorităților. I s-a transmis că volumul mare de muncă poate duce și la apariția unor astfel de „erori regretabile”.

Dintr-o eroare a fost introdus un buletin cu rezultat negativ pentru Sars Cov2 în baza de date, în mod incorect, acesta fiind primit împreună cu un calup de rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

Având în vedere volumul mare de muncă și foarte multe buletine ce trebuiesc procesate într-o singură zi, e regretabil, dar s-a întâmplat”, a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Un test pozitiv și două negative, la câteva ore distanță

Un caz similar a fost semnalat și în luna august, când Raul Bastean, actor al Teatrului Național Timișoara s-a testat pentru coronavirus înaintea intervenției chirurgicale pe care urma să o facă. Cum rezultatul a fost pozitiv, bărbatul a decis să se izoleze în casa în care locuiește alături de părinţi şi bunica lui, în vârstă de 71 de ani.

ADVERTISEMENT

După câteva zile, a fost testată întreaga familie, dar și iubita sa, dar rezultatele întârziau să apară. Peste câteva ore a primit şi rezultatele scrise: unul de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Timiş şi unul de la DSP.

În primul, toate cele patru persoane erau pozitive, alături de părinţii iubitei, care nici măcar nu fuseseră testați. În cea de-a doua adresă, rezultatele erau negative.

Primăria comunei Fibiş, unde suntem noi în izolare, ne-a anunţat că a primit de la ISU o situaţie în care sunt trecuţi cu testul pozitiv, părinţii mei, prietena mea şi părinţii prietenei mele, în condiţiile în care părinţii prietenei mele nici măcar nu au făcut testul pentru COVID. DSP încearcă să lămurească această situaţie, a trimis deja un un mail în care să infirme acest lucru către primărie”, a declarat Raul Bastean.

ADVERTISEMENT
Tags: