ADVERTISEMENT
Fotbal international

Situaţie incredibilă la Oslo! Norvegia nu vine la Bucureşti, dar jucătorii pot pleca la echipele de club

Autor: Razvan Nicolae | 15.11.2020 | 12:34
Situaţie incredibilă la Oslo! Norvegia nu vine la Bucureşti, dar jucătorii pot pleca la echipele de club
Situaţie incredibilă la Oslo! Norvegia nu vine la Bucureşti, dar jucătorii pot pleca la echipele de club

Meciul România – Norvegia a fost anulat, după ce selecţionata lui Lars Lagerback nu a primit acceptul autorităţilor pentru deplasarea la Bucureşti. Nordicii sunt disperaţi, mai ales că ar putea pierde două partide la masa verde, însă jucătorii pot părăsi ţara, separat, pentru a se întoarce la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Situaţia este una incredibilă la Oslo. Lotul Norvegiei nu a avut voie să facă deplasarea la Bucureşti, la bordul unei curse charter, dar jucătorii pot pleca la echipele de club, cu avionul. Decizia i-a făcut pe fotbaliştii lui Lars Lagerback să se revolte.

După ce Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv vineri, fotbaliştii naţionalei Norvegiei nu s-au mai antrenat şi au intrat în izolare. Chiar dacă au sperat că vor face deplasarea, din moment ce nu a mai apărut niciun alt caz, Ministerul Sănătăţii le-a transmis că trebuie să intre în carantină, însă, în acelaşi timp, aceştia pot părăsi Norvegia.

Ce se întâmplă cu jucătorii nordici după anularea meciului România – Norvegia

Jucătorii naţionalei Norvegiei s-au plâns de regulile aberante din ţara lor. Mai exact, selecţionata nu poate face deplasarea în România la bordul unei curse charter, dar fotbaliştii se pot întoarce la cluburile lor cu o cursă de linie, chiar dacă ar exista riscul îmbolnăvirii. Conform Dagbladet, nordicii ar trebui să intre în carantină după ce se întorc la echipele de club.

ADVERTISEMENT

“Autoritățile din Norvegia spun că ne putem urca într-un avion și putem pleca acasă, cu riscul de a ne îmbolnăvi, dar nu putem să zburăm cu un charter. Au fost de acord cu protocolul UEFA, dar când apare o infecție nu-l aplică, așa cum fac restul țărilor”, a fost reacţia jucătorilor lui Lars Lagerback.

Fotbaliştii Norvegiei au primit undă verde să plece

Medicii lotului naţional i-au supravegheat pe jucători după apariţia cazului de coronavirus, iar fotbaliştii se pot întoarce acum la echipele de club. Omar Elabdellaoui, depistat pozitiv vineri, este singurul care rămâne în izolare la Oslo.

“Echipa medicală a naţionalei a fost în contact permanent cu autorităţile locale, iar acestea au aprobat plecarea. Jucătorul care a fost depistat pozitiv va rămâne în izolare la Oslo”, a anunţat Gro Tvedt Andersen, director de comunicare în cadrul Federaţiei Norvegiene de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Norvegia, probleme de lot dacă venea la meciul cu România

Anterior deciziei luate de Ministerul Sănătăţii, Federaţia Norvegiană de Fotbal anunţase că jucătorii care provin de la cluburile din competiţia internă nu vor face deplasarea pentru partidele cu România şi Austria. În aceste condiţii, Lars Lagerback ar fi avut la dispoziţie un lot format din 18 jucătorii, dar cu un singur portar.

“Este o situaţie delicată, cu multe dileme. Decidem ca jucătorii de la cluburile norvegiene să rămână în carantină pentru a preveni răspândirea virusului în societatea noastră. Jucătorii care joacă în străinătate pot părăsi ţara, mai ales că nu se vor mai întoarce în Norvegia”, a anunţat Terje Svendsen, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!