Situaţie incredibilă la susţinerea examenului auto: 2-3 luni de aşteptare pentru proba "traseului"

Au luat sala, însă nu pot da traseul! Sute de elevi ai şcolilor de şoferi din Bucureşti au fost programaţi abia la toamnă pentru susţinerea probei practice. De vină pare să fie numărul mic de poliţişti examinatori, informează Realitatea TV.

Câteva sute de candidaţi, care au promovat proba teoretică, s-au prezentat zilele aceasta la Direcţia de Înmatriculări şi Permise de Conducere pentru a se programa la traseu. După ce au aşteptat zeci de minute la coadă, au aflat cu stupoare că pot susţine proba practică abia la toamnă. Instructorii auto atrag atenţia că elevii îşi pot pierde îndemânarea dacă timp de două luni nu conduc.

"Cursantul îşi pierde din capabilităţile dobândite în timpul pregătirii; inevitabil este nevoie de ore suplimentare, sunt chestiuni legate de costuri", a explicat Laurenţiu Marin, instructor auto. Elevii sunt indignaţi că trebuie să mai facă ore suplimentare de condus. Cel puţin şase şedinţe pentru care vor plăti aproape 600 de lei. De altfel, reprezentanţii şcolilor de şoferi susţin că sunt şi ei afectaţi.

Sursa: Realitatea.net