Sport

Situație incredibilă la Wimbledon! Cum a reacționat franțuzoaica de origine rusă când adversara a refuzat să-i strângă mâna la fileu. Video

Un nou incident legat de conflictul dintre Rusia și Ucraina și-a făcut apariția la Wimbledon! Dayana Yastremska a refuzat să-i strângă mâna adversarei.
04.07.2024 | 16:30
Situatie incredibila la Wimbledon Cum a reactionat frantuzoaica de origine rusa cand adversara a refuzat sai stranga mana la fileu Video
Dayana Yastremska a refuzat să-i strângă mâna unei adversare la fileu după victoria din turul 2 de la Wimbledon. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Un nou incident referitor la conflictul ruso-ucrainean a avut loc Wimbledon 2024. Dayana Yastremska (27 WTA) a refuzat să-i strângă mâna la fileu franțuzoaicei de origine rusă, Varvara Gracheva (70 WTA). Ucraineanca s-a impus dramatic în meciul din turul 2 la All England Club.

Situație incredibilă la Wimbledon! Cum a reacționat o franțuzoaică de origine rusă când adversara a refuzat să-i strângă mâna la fileu

Dayana Yastremska s-a impus spectaculos în meciul cu Varvara Gracheva, în turul 2 de la Wimbledon, scor 3-6, 6-4, 7-6(5). Jucătoarea din Ucraina nu a dorit să o salute la finalul meciului pe sportiva din Rusia care din vara anului trecut reprezintă Franța.

ADVERTISEMENT

Rusoaica născută la Moscova din părinți ruși a ajuns la fileu și a întins mâna pentru a o saluta pe Dayana Yastremska. Tradiția jucătoarelor din Ucraina, care refuză să le strângă mâna adversarelor din Rusia și Belarus, a continuat.

Yastremska, adresându-i scuze, i-a întins doar racheta Varvarei Gracheva. Franțuzoaica de origine franceză a înțeles imediat gestul ucrainencei, iar cele două s-au salutat cu ajutorul rachetelor.

ADVERTISEMENT

Varvara Gracheva a pățit la fel și în primul tur la Wimbledon

Varvara Gracheva s-a aflat în aceeași ipostază și la meciul din primul tur de la Wimbledon. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a întâlnit-o în runda inaugurală la All England Club pe Lesia Tsurenko (59 WTA, Ucraina).

Gracheva s-a impus categoric, scor 6-3, 6-1. Sportiva din Ucraina a refuzat la finalul meciului să-i strângă mâna adversarei. Deși s-a născut la Moscova din părinți ruși, Varvara Gracheva a dobândit cetățenie franceză anul trecut.

ADVERTISEMENT

Sportiva în vârstă de 23 de ani va reprezenta Franța la Jocurile Olimpice de la Paris, unde evoluează atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu alături de Clara Burel.

Yastremska ar putea da în optimi peste rusoaica Daria Kasatkina

Dayana Yastremska o va întâlni în turul 3 la Wimbledon pe croata Donna Vekic. În cazul în care va trece de sportiva în vârstă de 28 de ani, Yastremska ar putea da în optimi peste Daria Kasatkina. Sportiva din Rusia, favorită 14, o înfruntă pe Paula Badosa în turul 3.

ADVERTISEMENT

Daria Kasatkina s-a situat total împotriva atacului lansat de Rusia în Ucraina. Mai mult decât atât, sportiva din Rusia a fost criticată oficial de clasa politică din Federația Rusă pentru declarațiile acide la adresa rușilor vizavi de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT
Tags: