News

Situație incredibilă relatată de managerul Spitalului „Victor Babeș” din Bucureşti. În timp ce unii pacienţi se plâng că li se refuză internarea, alţii cu simptome grave cer să plece acasă

07.07.2020 | 15:58
Situatie incredibila relatata de managerul Spitalului Victor Babes din Bucuresti In timp ce unii pacienti se plang ca li se refuza internarea altii cu simptome grave cer sa plece acasa
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului „Victor Babeș” se plânge că DSP-ul a trimis un control în spital pentru că există plângeri conform cărora unor oameni li se refuză internarea.

Emilian Imbri, managerul spitalului, a dezvăluit că mai multe persoane s-au plâns că nu sunt internate în spital.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Imbri a explicat că nu au existat cazuri de persoane asimptomatice care să se externeze din spital în ultimele 24 de ore.

Situație incredibilă la Spitalul „Victor Babeș” din București

„Dumnealor țineau cu tot dinadinsul să se interneze, pentru că vor să fie sigur că vor fi tratați. Iată și paradoxul situației”, a menționat Imbri, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mulți pacienți au aflat cu stupoare că sunt liberi să plece în urma deciziei CCR, însă au preferat să rămână internați.

„Nu. Au avut în primele zile cei care au fost tentați de noutatea acestui procedeu și de faptul că nu le venea să creadă că sunt liberi să plece când vor ei, și-au făcut câțiva cerere și au plecat în weekend. Azi n-am avut cereri de plecare. Majoritatea așteaptă totuși să se împlinească zilele prevăzute în metodologie, ca să fie și ei mai liniștiți când pleacă. Au părăsit spitalul cam 23 de persoane până azi, din cei care au solicitat. Și dintre aceste persoane erau în a șaptea, a opta zi, n-ar mai fi avut mult de stat”, a completat medicul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cu toate că pacienții au dreptul să se externeze, pe semnătură, în urma deciziei CCR, oamenii se plâng că li se refuză internarea.

„Lucrurile s-au limpezit, culmea, avem solicitări și reclamații că nu-i internăm. Acum am un control de la DSP, pentru că am ezitat să internăm suspecți și dumnealor țineau cu tot dinadinsul să se interneze, pentru că vor să fie sigur că vor fi tratați. Iată și paradoxul situației”, a declarat Imbri.

ADVERTISEMENT

Totodată, Imbri a remarcat că imunitatea în cazul Covid-19 ținute maximum 3 luni, astfel că teoria imunității de turmă este una eronată.

Noi avem în continuare în spital un număr constant de paturi ocupate, poate chiar azi mai mic decât ieri. Avem doar 270 de pacienți internați, față de ieri, alaltăieri când aveam în jur de 300”, a completat doctorul.

CCR a dat peste cap stabilitatea sanitară din România după ce a constatat că oamenii nu pot fi internați în spital împotriva voinței lor, chiar dacă au forme grave de Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: