Sport

Situaţie inedită la AEK Larnaca! Echipa cipriotă a devenit o colonie spaniolă: are 13 jucători iberici. Totul a început în 2014

08.02.2020 | 15:45
Situatie inedita la AEK Larnaca Echipa cipriota a devenit o colonie spaniola are 13 jucatori iberici Totul a inceput in 2014
ADVERTISEMENT

AEK Larnaca, formație din prima ligă din Cipru, a devenit o adevărată colonie spaniolă. Ciprioții au nu mai puțin de 13 fotbaliști iberici în lot, iar toată „colonizarea” a început din 2014.

AEK Larnaca și colonia spaniolă

AEK Larnaca

are în componență 13 fotbaliști spanioli în lot, iar totul a început din 2014, de când Thomas Christensen, un antrenor danez cu cetățenie spaniolă, a preluat echipa și a adus mai mulți fotbaliști iberici.

ADVERTISEMENT

Thomas Christensen a stat doar 52 de meciuri pe banca lui AEK Larnaca, dar și-a pus amprenta pe strategia de viitor a formației cipriote.

Chiar dacă el nu mai este antrenorul echipei, AEK Larnaca a păstrat modelul implementat de Christensen și a continuat să aducă fotbaliști spanioli la club. Ciprioții au 11 fotbaliști iberici pe care îi folosesc în actualul sezon și alți doi jucători care sunt împrumutați.

ADVERTISEMENT

Jucătorii spanioli de la AEK Larnaca:

  1. Tono – portar
  2. Guillem Truyols – fundaș
  3. Roman Golobart – fundaș
  4. Mikel Gonzalez – fundaș
  5. Carles Planas – fundaș stânga
  6. Juan Manuel Fernandez – fundaș dreapta
  7. Abraham Gonzalez – mijlocaș central
  8. Lluis Sastre – mijlocaș central
  9. Hector Hevel – mijlocaș ofensiv
  10. Jose Naranjo – extremă stânga
  11. Acoran Barrera – extremă dreapta
  12. Raul Ruiz – împrumutat la Hercules
  13. Nacho Cases – împrmutat la Volos

Spaniolii reprezintă mai mult de jumătate din valoarea lotului

Jucătorii spanioli de la AEK Larnaca valorează împreună 6.000.000 de euro, fără să-i mai punem la socoteală pe cei doi iberici împrumutați.

ADVERTISEMENT

Astfel, spaniolii reprezintă mai mult de jumătate din valoarea lotului ciprioților, lot care are o valoare totală de 10.800.000 de euro.

Xavi Roca, directorul tehnic al lui AEK Larnaca a vorbit despre „colonia spaniolă” de la clubul cipriot: „De cinci ani și jumătate am început un proiect, care a avut multe rezultate bune.

ADVERTISEMENT

În ultimii trei ani am fost foarte aproape de a câștiga campionatul și de când avem mai mulți iberici în echipă, clubul este mai puternic din toate punctele de vedere”.

În actualul sezon din Cipru, AEK Larnaca ocupă locul 6 în campionat, cu 25 de puncte în 18 etape.  În ciuda faptului că la AEK Larnaca evoluează mulți spanioli, primii doi marcatori ai echipei nu sunt iberici.

Ivan Trickovski, un mijlocaș din Macedonia de Nord, este golgeterul campionatului și al lui AEK Larnaca cu 17 goluri marcate, iar al doilea marcator al echipei este croatul Ivan Fiolic cu trei reușite.

  • 2 Cupe ale Ciprului are AEK Larnaca în palmares
ADVERTISEMENT