Fotbal intern

Situație inedită la Dinamo înaintea meciului cu FCSB. Doar trei fotbaliști din actualul lot au reușit să marcheze în derby. Doi sunt fundași!

14.02.2020 | 10:46
Situatie inedita la Dinamo inaintea meciului cu FCSB Doar trei fotbalisti din actualul lot au reusit sa marcheze in derby Doi sunt fundasi
ADVERTISEMENT

Dinamo și FCSB se întâlnesc în al doilea episod al „Derby de România” din actuala stagiune aflate la 12 puncte distanță și cu formația lui Dusan Uhrin „condamnată” la al treilea sezon consecutiv de play-out. La prima vedere, „roș-albaștrii” pornesc favoriți înaintea jocului, dar „câinii” au arătat o determinare extraordinară în ultimele sezoane împotriva rivalei, când nu au pierdut niciodată, deși erau văzuți cu șansa a doua.

Unul dintre dezavantajele actualei echipei a lui Dinamo înaintea meciului cu FCSB ar putea fi lipsa de experiență într-un astfel de meci, doar trei fotbaliști din actualul lot reușind să puncteze într-un derby, iar doi dintre ei sunt fundași!

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,60 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!


Vali Lazăr, golgheterul lui Dinamo în derby

Dintre fotbaliștii aflați în lotul lui Dinamo, Vali Lazăr are cea mai bogată experiență în meciurile cu marea rivală. Mijlocașul de bandă a evoluat în 12 derby-uri și a punctat de două ori, reușite cu care a ajuns cel mai bun marcator pentru „câini” în derby, din actualul lot.

Surprinzător sau nu, având în vedere schimbările masive de la nivelul echipei din ultimele sezoane, în afară de Lazăr, doar doi dintre fotbaliștii pe care Dusan Uhrin îi are la dispoziție au mai reușit să puncteze pentru Dinamo într-un meci cu rivala.

ADVERTISEMENT

Primul este Ante Puljic, revenit în vară în Ștefan cel Mare, care reușea să puncteze o dată în partidele cu FCSB. Se întâmpla pe 20 aprilie 2016, în manșa secundă a semifinalei din Cupa României, fundașul reușind să marcheze golul de 2-2, care o califica pe Dinamo în finală, după 0-0 în tur, datorită reușitelor din deplasare.

Mihai Popescu este al treilea, și ultimul, fotbalist din actualul lot al lui Dinamo care a marcat, la fel ca Puljic, într-un singur episod al „Derby de România”, în vara lui 2018, partidă încheiată 3-3 pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Singurii fotbaliști din lotul lui Dinamo care au marcat în derby-urile cu FCSB:

Valentin Lazăr (2 goluri în 12 apariții în derby):

  • FCSB – Dinamo 5-2 (Latovlevici 22, Varela 39, Chipciu 43, Tănase 45, Keșeru 78 / Rotariu 32, Lazăr 53), manșa secundă a semifinalei Cupei României, 27 martie 2014
  • Dinamo – FCSB 4-1 (Mahlangu 19, Nistor 65, Lazăr 79, Rotariu 90 / Aganovic 78), prima manșă a semifinalei din Cupa Ligii, 22 decembrie 2016

Ante Puljic (1 gol în cinci apariții în derby)

  • FCSB – Dinamo 2-2 (Enache 17, Chipciu 52 / Ekeng 51, Puljic 75), manșa secundă a semifinalei din Cupa Ligii, 20 aprilie 2016
ADVERTISEMENT

Mihai Popescu (1 gol în șase apariții în derby)

  • FCSB – Dinamo 3-3 (Gnohere 10, Coman 55, 68 / Axente 45, Nistor 61, Mihai Popescu 89), Liga 1, etapa a doua, 29 iulie 2018

Mihai Popescu este suspendat. Lazăr, un singur minut de la revenire

Mihai Popescu, unul dintre cei trei marcatori ai lui Dinamo în derby-uri din actualul lot, nu va putea repeta performanța din iulie 2018, când marca golul egalării în ultimele minute ale jocului, încheiat 3-3, fiind suspendat după ce a luat cartonaș galben în meciul cu Voluntari.

Vali Lazăr, revenit în această iarnă la Dinamo după ce și-a reziliat contractul cu turcii de la Umraniyespor, a bifat un singur minut pentru formația lui Dusan Uhrin, în finalul jocului din „Ștefan cel Mare” cu Astra.

Alături de Mihai Popescu, Lukas Skovajsa este indisponibil pentru derby-ul cu FCSB, după ce a fost eliminat la Voluntari, iar o altă absență este cea a italianului Mattia Montini.

ADVERTISEMENT