Fotbal intern

Situaţie îngrijorătoare la CFR Cluj! Ce se întâmplă cu Bălgrădean. Exclusiv

18.01.2021 | 16:14
Situatie ingrijoratoare la CFR Cluj Ce se intampla cu Balgradean Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut o victorie foarte muncită la Sfântu Gheorghe, 1-0 cu Sepsi. A fost o partidă jucată în condiții cumplite, la minus 12 grade Celsius. Un adevărat pericol pentru jucători, care au fost expuși la accidentări serioase. Iar Edi Iordănescu a primit și o veste foarte rea. Cristi Bălgrădean a ieșit la pauză, după ce a acuzat unele dureri.

Cristi Bălgrădean a fost omul primei reprize pentru CFR Cluj, cu câteva intervenții salvatoare. În minutul 37, Bălgrădean a scos un șut al lui Ștefănescu, iar apoi a alergat pentru a-l bloca și pe Gal, ceea ce a și reușit. Imediat după ce a acordat corner, “Pufi” a dus mâna spre pulpa dreaptă, acuzând dureri.

ADVERTISEMENT

A rămas în poartă până la pauză, când a fost înlocuit cu Sandomierski, pentru a nu risca o agravare. Pe temperaturile foarte scăzute, riscul de a face ruptură musculară sunt mult mai mari. Conform informațiilor FANATIK, Cristi Bălgrădean a fost programat pentru a efectua marți un RMN.

Medicii clujenilor speră că accidentarea lui Bălgrădean nu este gravă. Există și un scenariu horror, cu opt meciuri de absență

Medicii campioanei anticipează că ar fi vorba despre o întindere, dar rămâne de văzut de ce grad. Speranțele sunt că este doar o problemă minoră, o întindere de gradul 1. Dacă se confirmă acest diagnostic, Bălgrădean nu ar lipsi mai mult de două partide. Cu Hermannstadt și Astra Giurgiu, pe 25, respectiv 28 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se complică dacă se va stabili că Bălgrădean a suferit o întindere de gradul doi, sau chiar trei. Ceea ce înseamnă că mușchiul este afectat în proporție mare. Caz în care Bălgrădean ar putea lipsi de pe gazon peste o lună. Varianta unei rupturi, chiar și de mică dimensiune, nu se ia în considerare. Asta în condițiile în care portarul a mai putut continua câteva minute.

Dar chiar și o întindere mai serioasă ar fi un adevărat dezastru pentru CFR Cluj, în condițiile în care traversăm o perioadă foarte încărcată în Liga 1. Sunt nu mai puțin de opt partide programate în Liga 1 pentru campioană până la finalul lunii februarie. Iată programul ardelenilor.

ADVERTISEMENT
  • 25.01 – Hermannstadt (D)
  • 28.01 – Astra Giurgiu (A)
  • 01.02 – Chindia (D)
  • 04.02 – Viitorul (A)
  • 08.02 – FC Botoșani (D)
  • 13.02 – FC Voluntari (A)
  • 20.02 – Gaz Metan (D)
  • 27.02 – FC Argeș (A)

Cristi Bălgrădean a plecat cu scandal de la FCSB! Și a reușit să îl facă uitat pe Arlauskis

Cristi Bălgrădean a fost achiziționat în vară de CFR Cluj, după ce și-a încheiat contractul cu FCSB. Portarul de 32 de ani chiar a fost acuzat de Gigi Becali pentru decizia luată și scos din lot pentru ultimele meciuri din sezonul trecut. La Cluj, “Pufi” avea o misiune foarte dificilă: să îl înlocuiască pe Arlauskis, cel care a contribuit enorm la ultimele titluri. Dar românul și-a făcut datoria și a încasat doar cinci goluri în acest sezon de Liga 1. Ardelenii și-au păstrat astfel cea mai bună apărare. După retragerile lui Ciprian Tătărușanu și Silviu Lung, Cristi Bălgrădean poate spera să revină în circuitul echipei naționale. Are o singură selecție, în 2011.

ADVERTISEMENT

Sandomierski, un portar pe care Edi Iordănescu se poate baza! Are trei selecții la naționala Poloniei

În cazul în care accidentarea lui Bălgrădean se dovedește serioasă, Edward Iordănescu va fi nevoit să mizeze mai multe partide pe Grzegorz Sandomierski. Polonezul de 31 de ani a fost adus în urmă cu un an și era inițial văzut ca posibil titular după plecarea lui Arlauskis. A venit din postura de jucător liber de contract și a jucat ultima dată pentru Jagielonia. Portarul de 1,96 metri are și trei selecții la naționala Poloniei. Ce-i drept, ultima dintre ele în martie 2011, un 0-0 pe terenul Greciei.

Sandomierski a bifat la Sfântu Gheorghe a treia apariție în acest sezon de Liga 1. A fost titular în partidele cu Chindia și Gaz Metan. Nu a luat gol în prima dintre ele, dar a fost învins de două ori de medieșeni. Au marcat în acea partidă Ronlado Deaconu și Dumitru Cardoso, dar nu i se poate reproșa nimic lui Sandomierski la cele două faze.

Și Moruțan a suferit o întindere! Cât lipsește mijlcașul celor de la FCSB

Pe 15 ianuarie, FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate că Olimpiu Moruțan a suferit o întindere și care va fi perioada de indisponibilitate. Astfel, mijlocașul de 21 de ani va pierde partidele programate până la finalul acestei luni. Nu a jucat contra Astei, va lipsi și cu Viitorul, FC Voluntari, FC Argeș și Poli Iași.

ADVERTISEMENT