Sport

Situație ireală pentru un fotbalist din Bundesliga! Starul lui Stuttgart a jucat sub o identitate falsă

Cunoscută ca fiind o țară strictă, Germania este în acest moment în centrul atenției după ce starul echipei VfB Stuttgart a evoluat cu o identitate falsă.
08.06.2021 | 17:37
Situatie ireala pentru un fotbalist din Bundesliga Starul lui Stuttgart a jucat sub o identitate falsa
ADVERTISEMENT

Este vorba de mijlocașul congolez Silas Wamangituka, care a marcat 11 goluri în sezonul recent încheiat al primei ligi germane.

Acest caz vine la doar o lună după ce Bundesliga a fost zguduită de scandalul de rasism în care a fost implicat fostul internațional Jens Lehmann, care și-a și pierdut postul deținut la Hertah Berlin.

ADVERTISEMENT

Cum a jucat sub o identitate falsă starul lui VfB Stuttgart

Conform cotidianului catalan Sport, congolezul Silas Wamangituka, starul lui VfB Stuttgart, cotat la 25 de milioane de euro, a dezvăluit că a jucat sub o identitate falsă, fiind manipulat de fostul său agent.

Cetăţean al RD Congo, jucătorul care a trecut prin Belgia, unde a dat un test la Anderlecht în 2017, apoi pe la Paris FC (liga a doua franceză) se numeşte de fapt Silas Katompa Mvumpa. El s-a născut în octombrie 1998 şi nu în 1999, aşa cum indică actele sale false.

ADVERTISEMENT

”Motivele pentru această manipulare nu sunt legate de dreptul lui de şedere”, a precizat clubul VfB Stuttgart, care a anunţat că vrea să-şi apere jucătorul și consideră că acesta a fost ”victima unui complot”.

Impresarul fotbalistului a creat întreaga poveste

Potrivit clubului german, fostul agent al jucătorului îl plasase practic sub tutela sa, confiscându-i actele şi administrându-i banii. Schimbarea identităţii a avut drept scop să-l facă vulnerabil pentru şantaj şi să-l ţină departe de anumite contacte din Congo.

ADVERTISEMENT

După ce s-a despărţit recent de agent, tânărul recrutat în 2019 de Stuttgart a decis să admită totul de unul singur. ”Am trăit în ultimii ani într-o angoasă permanentă şi am fost foarte îngrijorat de familia mea din Congo. Să fac publică povestea mea a fost un pas dificil pentru mine”, a explicat el, dezvăluind situaţia sa.

VfB Stuttgart este în contact cu liga şi cu federaţia din Germania pentru a clarifica situaţia, dar probabil că licenţa lui Katompa Mvumpa este valabilă şi va putea continua să joace normal.

ADVERTISEMENT

Congolezul este un jucător polivalent

Tânărul jucător congolez al celor de la VfB Stuttgart a fost în iarnă în atenția cluburilor FC Barcelona și FC Liverpool, iar interesul este în continuare crescut după sezonul foarte bun reușit în Bundesliga.

Silas Wamangituka, pe numele său real Silas Katompa Mvumpa, mai are contract cu gruparea șvabă până în vara anului 2024. El este în continuare un jucător monitorizat atent de formații de top, dar această poveste ar putea să-l afecteze.

Congolezul care a fost adus de Stuttgart în vara anului 2019 pentru 8.000.000 de euro poate juca atât mijlocaș dreapta, cât și extremă dreapta. De asemenea, în cazuri excepționale el a fost folosit și ca atacant central, iar polivalența sa a atras atenția.

ADVERTISEMENT