Sport

Situație jenantă pe Arena Națională. FRF a adus politicieni la VIP, Hagi și Popescu “exilați” la tribuna 2. Primele reacții

Pe cine a invitat FRF la VIP pentru Austria - Macedonia de Nord. Hagi, Popescu și Dorinel Munteanu au fost trimiși la tribuna 2, iar politicul a acaparat zona privilegiată.
15.06.2021 | 11:56
Situatie jenanta pe Arena Nationala FRF a adus politicieni la VIP Hagi si Popescu exilati la tribuna 2 Primele reactii
Gică Hagi, Gică Popescu şi Ciprian Marica stau la tribuna a doua. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT
15-06-2021
08:57

Gică Popescu: „Am stat pe locurile pentru care eu am plătit multe mii de euro!”

Gică  Popescu a revenit cu precizări în scandalul legat de biletele oferite de FRF foștilor mari jucători ai naționalei la meciul de pe Arena Națională dintre Austria și Macedonia de Nord. „Baciul” susține că a intrat la partidă pe baza biletelor cumpărate de el, și a invitațiilor primite de la FRF.

„Văd că sunt foarte multe discuții în jurul faptului că noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. A fost alegerea Federației Române de Fotbal.

Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro.

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piața Unirii la Piața Romană! Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat”, a scris Gică Popescu pe pagina personală de Facebook.

 

15-06-2021
07:17

Gică Hagi, prima reacție după ce a fost „exilat” la tribuna 2 la meciul Austria - Macedonia de Nord

Gică Hagi a oferit o primă reacție după ce a fost nevoit să urmărească meciul Austria – Macedonia de Nord de la Tribuna 2 a Arenei Națioale, în timp ce sectorul VIP a fost ocupat de politicieni și de apropiați ai lui Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”, a spus Gică Hagi pentru Gsp.ro.

Interes uriaș în România pentru primul joc de la Euro 2020 programat pe Arena Națională, chiar dacă “tricolorii” lipsesc din competiție. Iar duelul Austria – Macedonia de Nord nu era nici pe departe cel mai atractiv.

FRF a avut criterii de selecție inacceptabile pentru distribuirea invitațiilor la tribuna VIP a Arenei Naționale. Acolo unde locurile au fost limitate, din cauza restricțiilor provocate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Pe cine a invitat FRF la VIP pentru Austria – Macedonia de Nord: politicieni de la diverse partide, șeful DNA, prietenii lui Burleanu

Politicieni de la cele mai importante partide din Parlament, șeful DNA și apropiații lui Răzvan Burleanu din FRF. Aceștia au fost privilegiații care au prins cele mai bune bilete.

Anca Dragu (președinta Senatului, membru USR), Ludovic Orban (fost premier, președintele PNL), Dan Barna (vice-premier, președintele USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), Nicușor Dan (primarul Capitalei), Vasile Dâncu (membru PSD) și Crin Bologa (șeful DNA) au fost printre cei prezenți în tribuna VIP a Arenei Naționale.

ADVERTISEMENT
Tribuna oficială de la Arena Naţională, ticsită de oameni politici. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Tribuna oficială de la Arena Naţională, ticsită de oameni politici. Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

De asemenea, nu au lipsit oamenii de înredere ai lui Răzvan Burleanu, printre care Mihai Stoichiță, Radu Vișan și Gabriel Bodescu. Toți cei care au fost prezenți la tribuna VIP au avut parte de tratament preferențial pe întreg parcursul partidei. Inclusiv accesul la un restaurant cu mâncare și băutură, de tip bufet suedez.

FRF încearcă să se scuze pentru situația rușinoasă de la meciul găzduit pe Arena Națională: “FRF nu a deținut locuri la VIP”

Pentru greii “Generației de Aur”, oamenii care au adus cele mai bune rezultate ale echipei naționale, FRF a mai găsit locuri doar la tribuna a doua. Acolo au stat Gheorghe Hagi, Gică Popescu. Primii trei în clasamentul selecțiilor la națională.

ADVERTISEMENT

“Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. 

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București”, este comunicatul prin care FRF a încercat să explice anomalia de la partida Austria – Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Varianta expusă de FRF a fost contrazisă de Flori Lupescu, soția lui Ionuț Lupescu, un alt component al Generației de Aur. Lupescu a lucrat o lungă perioadă la UEFA.

“UEFA nu face invitații politicului. Doar la nivel de Președinte”, a scris Flori Lupescu pe pagina sa de Facebook.

Gică Popescu, dezamăgit de modul în care a fost tratat: “Pe oricare alt stadion de la Euro aș fi primit loc la tribuna oficială”

“Asta e viața. Poate că la următorul Euro o să stau și eu la VIP. De fapt, sigur se va întâmpla așa. Și mai știu sigur ceva. Că pe oricare alt stadion de la acest Euro dacă aș fi fost invitat, aș fi primit loc la tribuna oficială!”, a declarat Gică Popescu pentru Gsp.

Gabi Balint, și el un jucător important în istoria naționalei României, a postat și el un mesaj ironic la adresa FRF pentru situația stânjenitoare de la partida Austria – Macedonia de Nord.

Gabi Balint Facebook
Fotografia prin care Gabi Balint a ironizat modul în care au fost distribuite invitațiile pe Arena Națională. Sursă foto: Facebook Gabi Balint

 

ADVERTISEMENT