News

Situație neobișnuită în Constanța. O femeie a născut acasă din cauza nămeților

O femeie din Constanța a născut acasă, asistată de echipajul de la Ambulanță, din cauza codului galben de viscol din județ. Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă.
28.01.2021 | 10:57
Situatie neobisnuita in Constanta O femeie a nascut acasa din cauza nametilor
ADVERTISEMENT

Alte două femei gravide din județ au fost luate și transportate la spital cu ajutorul unui utilaj cu șenilă care a intervenit alături de ambulanță.

Potrivit ISU Constanța, femeia gravidă a sunat la 112 și a solicitat ajutorul ambulanței de la Serviciul de Ambulanță județean.

ADVERTISEMENT

O femeie gravidă din Constanța a născut acasă din cauza vremii proaste

„O gravidă a sunat la 112, la ea a ajuns o ambulanță SAJ. Atunci când a ajuns, femeia era în travaliu și a născut la domiciliu, asistată de echipajul SAJ, după care a fost preluată de echipajul de pe Ambulanță și e împreună cu bebelușul în drum spre spital”, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Alte două gravide au avut nevoie de asistență medicală, mai exact o femeie preluată din Urluia și transportată la Murfatlar și o altă femeie luată de la Nuntați și dusă la Cogelac.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă pentru județele Constanța și Tulcea. De asemenea, până pe 28 ianuarie la ora 10:00, sud-estul țării se află sub cod galben de ninsori viscolite.

Codul portocaliu din Constanța e valabil până joi, 28 ianuarie, la ora 21:00. Așadar, în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m, potrivit ANM.

ADVERTISEMENT

În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Cea mai afectată zonă în ultimele 24 de ore a fost Constanța, unde toate drumurile au fost închise din cauza fenomenelor meteo severe, în special a viscolului și ninsorii. O ambulanță privată s-a răsturnat la Constanța din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

ADVERTISEMENT
Tags: