News

Situație revoltătoare la un spital din Cluj-Napoca. Un bătrân, ignorat de medici, la Urgențe, pentru că era de ”culoare mai închisă”

 Situație revoltătoare la un spital din Cluj-Napoca. Un bătrân de la Urgențe ar fi fost ignorat de cadrele medicale pentru că era ”de culoare mai închisă.”
08.05.2022 | 21:10
Situatie revoltatoare la un spital din ClujNapoca Un batran ignorat de medici la Urgente pentru ca era de culoare mai inchisa
Un bătrân din Cluj Napoca, de altă etnie, a stat cinci ore la Urgențe, fără a fi preluat de vreun medic. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un bătrân care s-a dus la Urgențe, la un spital din Cluj Napoca, a fost ignorat vreme de cinci ore de medici. Motivul ar fi acela că ”era de culoare mai închisă”. Asta în timp ce bărbatul se plângea de dureri.

Bătrân paralizat, ignorat de medicii clujeni de la Urgențe pe motiv că ”are o culoare mai închisă”

Cazul a fost dezvăluit de un clujean, pe facebook, scrie presa locală știridecluj.ro. Totul a avut loc la Institutul Inimii din oraș, unde bătrânul s-a deplasat având paralizie pe partea stângă a corpului.

ADVERTISEMENT

”Buna….suntem in Cluj, și poate nu toți din Cluj… Nu pot sa nu scriu ceea ce am văzut în urma cu 2 zile la un spital din Cluj…mai exact la Institutul Inimii…. Eram în așteptare la Urgențe când a ajuns un om, spun așa pentru că era de ”culoare mai închisă” și asta a fost ghinionul lui.

Era un bărbat din Sălaj, aproximativ 80 ani, paralizat pe partea stânga, și i-am auzit și numele…. De la ora 8 dimineața când a ajuns cu bilet de trimitere și a fost luat in evidentă la urgentă, și pana la ora 13.00 când și-a luat înapoi biletul de trimitere, nu l-a luat NIMENI în seama, chiar dacă bietul om se ruga de toți pe acolo sa îl ia și pe el… și nu era o zi așa aglomerată!!!!!”, a relatat un clujean pe facebook, notează sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Deși este de altă etnie, bătrânul vorbea frumos cu medicii de care se ruga să-i acorde îngrijirile necesare, mai ales că nu era nicio zi aglomerată. De cealaltă parte, doctorii ar fi avut o atitudine autoritară.

Bărbatul a plecat acasă, văzând că medicii îl ignoră

La un moment dat, însă, bărbatul și-a luat biletul de trimitere și a plecat acasă, deoarece nu voia să înnopteze, căci nu avea unde să rămână în zonă.

ADVERTISEMENT

”Vorbea frumos chiar dacă era de altă etnie… apoi la ora 13 a intrat ”prin forța” (dacă poate avea forța un om bătrân și paralizat..), și-a luat biletul de trimitere și a plecat… căci era singur și nu avea la cine sa rămână peste noapte! Crunt, îngrozitor… Îmi era mie rușine cum vorbeau cu el… mai ales doctorița care era de serviciu!!!! RUȘINE!!!

Chiar dacă ești medic, poate medic bun… gândește-te că și pentru tine va veni o anume vârstă și probleme de sănătate… În fața oamenilor te crezi superior… gândește-te că vei răspunde în fața lui Dumnezeu!!!  Scuzați scrisoarea, dar nu m-am putut abține: mi-a fost rușine că în așa oraș Smart există încă medici cu așa comportament învechit și prost!”, a mai precizat clujeanul.

ADVERTISEMENT

Nu a apărut nicio reacție din partea unității medicale pe marginea acestui subiect.