ADVERTISEMENT
Sporturi

Situație tensionată la Australian Open! 20 de suporteri greci au fost interziși pe arenele de la Melbourne: „E o abordare rasistă”

Autor: Francisc Oprea | 23.01.2020 | 09:31
Situație tensionată la Australian Open! 20 de suporteri greci au fost interziși pe arenele de la Melbourne: „E o abordare rasistă”
Maria Sakkari a avut parte de o susținere numeroasă la Australian Open. Sursă Foto: Twitter

20 de suporteri greci au fost interziși pe arenele de la Melbourne din cauza manifestărilor din timpul meciului disputat de Maria Sakkari cu Nao Hibino în turul secund. Fanii susțin că organizatorii nu ar fi avut un motiv întemeiat pentru care să îi scoată din arenă și că ar fi vorba de o „abordare rasistă”.

ADVERTISEMENT

20 de suporteri greci au fost interziși la Australian Open

Maria Sakkari s-a bucurat de o susținere numeroasă în timpul meciului cu Nao Hibino, câștigat cu 7-6 (4), 6-4 în turul secund de la Australian Open, însă situația se va schimba începând cu partida din runda următoare.

Aproximativ 20 de fani greci au fost invitați de organizatori să părăsească arena la finalul întâlnii dintre Sakkari și Hibino, motivul invocat fiind manifestările gălăgioase. Mai mult suporterilor greci le-au fost anulate biletele pentru competiția de la Melbourne.

Armani Nikkas, unul dintre suporterii greci care au fost înterziși la Australian Open, declară că forțele de ordine nu ar fi avut un motiv real pentru care să îi scoată din arena și că este vorba despre un caz de discriminare.

ADVERTISEMENT

Nu ne vine să credem! Am venit să ne susținem țara, cântam, și ne-au dat afară fără niciun motiv obiectiv. E o abordare rasistă”, a declarat fanul, conform Dailymail.

Reacția sportivei

După victoria obținută în fața niponei Nao Hibino, care i-a adus calificarea în turul trei de la Australian Open, Maria Sakkari a declarat că susținerea fanilor îi oferea un avantaj important în fața adversarilor și că speră ca decizia de a anula biletele suporterilor greci să fie modificată.

Va fi altfel să joc fără suporteri. Îmi place foarte mult când am parte de o așa susținere, mă face să joc mai bine, așa că sper să nu le fie anulate biletele”, susține Maria Sakkari.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Grecia, aflată pe locul 23 în ierarhia WTA, va juca împotriva americancei Madison Keys (11 WTA), în turul trei al competiției de la Melbourne.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!