Sporturi

Situaţie unică la Turneul Campioanelor 2018! Jucătoarele de top, învinse la Singapore de sportive mai slab cotate

23.10.2018 | 14:50
Situatie unica la Turneul Campioanelor 2018 Jucatoarele de top invinse la Singapore de sportive mai slab cotate

La ediţia din acest an a Turneului Campioanelor a avut loc o situaţie fără precedent. Deşi porneau ca favorite clare în cursa pentru marele trofeu la ultimul turneu major al acestui sezon, jucătoarele de top nu au avut arme îndeajuns pentru sportivele care au pornit cu şansa a doua în meciurile desfăşurate în primele două zile de concurs la Singapore.

WTA a anunţat că anul acesta se întâmplă pentru prima dată! Este o peremieră faptul că cele patru favorite au pierdut în prima etapă a grupelor, de la introducerea actualului format (2003), cel în care cele opt participante încearcă să treacă de grupe pentru a evolua în semifinale şi mai apoi în ultimul act al turneului.

Premieră în circuitul feminin de tenis! Ce s-a întâmplat la Singapore

În prima zi de concurs, duminică, 21 octombrie, Caroline Wozniacki şi Petra Kvitova au fost învinse în mod suprinzător în cadrul Grupei Albe, iar Elina Svitolina şi Karolina Pliskova au luat o posibilitate bună spre a se gândi la semifinale, însă Turneul Campioanelor continuă, iar învinsele vor încerca să spele ruşinea din prima etapă. Cele două jucătoare învinse din prima zi de competiţie se vor înfrunta marţi, iar câştigătoarele vor proceda la fel, joi având loc celelalte partide rămase.

În Grupa Roşie, în meciurile de luni, favoritele au procedat la fel şi nu au reuşit să ţină pasul cu sportivele mai slab cotate. În primul meci al zilei, Sloane Stephens a trecut de câştigătoarea din acest an de la US Open, Naomi Osaka, scor 7-5, 4-6, 6-1. Olandeza Kiki Bertens, cea care a intrat în competiție în urma abandonului Simonei Halep, care s-a retras din cauza problemelor la spate, a dat lovitura în al doilea meci al zilei la Singapore, asta deși a cedat fără drept de apel prima manșă a partidei cu Angelique Kerber, scor 1-6. S-a impus apoi, scor 6-3, 6-4.

Tags: