Fotbal international

Slavia, cu Nicu Stanciu, revine pe Emirates după umilința din urmă cu 14 ani! Atunci era în grupă cu Steaua!

08.04.2021 | 19:06
Slavia cu Nicu Stanciu revine pe Emirates dupa umilinta din urma cu 14 ani Atunci era in grupa cu Steaua
ADVERTISEMENT

Slavia Praga revine pe stadionul groazei, Emirates, după 14 ani. Echipa lui Nicu Stanciu a reușit calificarea în sferturile de finală din Europa League, însă are amintiri urâte din duelurile cu Arsenal. Ultimul a avut loc în 2007, într-o grupă de Champions League din care a făcut parte și Steaua București. 

Sezonul 2007-2008 al Ligii Campionilor a avut-o pe Steaua în faza grupelor. Campioana Dinamo a fost eliminată în ultimul tur preliminar de Lazio Roma, după 1-1 în tur și celebrul 1-3 din retur, pe stadionul Lia Manoliu.

ADVERTISEMENT

Steaua a avut adversari mai accesibili în preliminarii din postura de cap de serie. Roș-albaștrii, antrenați atunci de Gică Hagi au trecut în turul doi de Zaglebie Lubin, 1-0 și 2-1. În turul 3 preliminar, Steaua a eliminat Bate Borisov după 2-2 în tur și 2-0 în returul de pe Ghencea.

Slavia Praga, cu Nicolae Stanciu, revine pe Emirates după umilința din urmă cu 14 ani! Era în grupă cu Steaua

În grupa H a Ligii Campionilor Steaua era în grupă cu Arsenal, Sevilla și Slavia Praga. Primul meci din faza grupelor a fost Slavia Praga – Steaua București, în care roș-albaștrii au pornit ca mari favoriți. Însă cehii s-au impus cu 2-1 și după acel meci Gică Hagi și-a dat demisia de la cârma roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Pentru echipa cehă a fost sărbătoare pentru că aveau să obțină prima victorie din istorie în Champions League, chiar împotriva Stelei. Însă, pentru Slavia Praga, coșmarul din acea ediție s-a numit Arsenal.

În meciul de pe Emirates Stadium, Arsenal a demolat-o pe Slavia Praga cu 7-0. Au înscris Cesc Fabregas (2), Mathieu Flamini, David Hubacek (aut.), Theo Walcott (2) și Aleksandr Hleb pentru una dintre cele mai mari umilințe din istoria Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Slavia, calificare în primăvara europeană în dauna Stelei!

Slavia s-a răzbunat în retur și a ținut-o în șah pe Arsenal, scor 0-0. Steaua a avut o ediție dezamăgitoare în Liga Campionilor în sezonul 2007-2008. Roș-albaștrii nu au reușit să obțină decât un punct, în returul cu cehii. Vali Badea a înscris în minutul 12, dar cehii au egalat prin Zdeněk Šenkeřík, în minutul 78.

În ciuda umilinței de pe Emirates Stadium, cehii au prins primăvara europeană în Cupa UEFA grație celor 5 puncte adunate în grupă. Slavia Praga a fost eliminată atunci în 16-imi de Tottenham Hotspur.

ADVERTISEMENT

14 ani mai târziu, un nou duel Slavia Praga – Arsenal! Se anunță un meci mult mai echilibrat

14 ani mai târziu, Slavia Praga este din nou în primăvara Europa League, de această dată într-o fază mult mai avansată, cea a sferturilor de finală. Cehii, cu Nicu Stanciu titular, au trecut de Leicester City și Rangers pentru a ajunge în sferturi, unde vor evolua împotriva lui Arsenal.

Joi seara, de la ora 22:00, Nicu Stanciu și compania vor încerca să răzbune acel 0-7 din urmă cu 14 ani. Slavia Praga a mai eliminat o echipă de Premier League pe parcurs, Leicester City și, cu siguranță, sunt o echipă mai valoroasă decât cea din urmă cu 14 ani.

În schimb, Arsenal este o echipă mai modestă decât cea de atunci. Londonezii au lipsit în ultimii ani din UEFA Champions League, iar în actuala stagiune din Premier League sunt abia pe locul 10, fără șanse prea mari pentru Top 4.

  • 3 goluri a marcat Stanciu în această ediție din Europa League
  • 1,52 este cota pentru victoria lui Arsenal
ADVERTISEMENT
Tags: