Sport

Slavia Praga, coşmarul lui CFR Cluj! I-a blocat accesul la jackpot-ul de peste 15.000.000 de euro

CFR Cluj o întâlneşte joi, de la ora 22:00, pe Slavia Praga, coşmarul din sezonul 2019-2020. În urmă cu trei ani, ardelenii au ratat jackpot-ul de peste 15.000.000 de euro.
06.10.2022 | 15:00
Slavia Praga cosmarul lui CFR Cluj Ia blocat accesul la jackpotul de peste 15000000 de euro
Slavia Praga a eliminat-o pe CFR Cluj în play-off-ul Ligii Campionilor din sezonul 2019-2020 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Cu un start modest în grupele Conference League, CFR Cluj speră să repare situaţia în dubla cu Slavia Praga. Ardelenii au nevoie de un rezultat pozitiv în Cehia pentru a nu pierde contactul cu locul 2. Cele două formaţii se reîntâlnesc în cupele europene, însă meciurile din urmă cu trei ani au avut o miză uriaşă.

Slavia Praga i-a blocat drumul lui CFR Cluj spre grupele Ligii Campionilor. Banii rataţi de ardeleni

Slavia Praga şi CFR Cluj s-au duelat în play-off-ul Ligii Campionilor, în sezonul 2019-2020, unde miza era calificarea în grupele celei mai importante competiţii din Europa. După ce produseseră surpriza în turul 3, atunci când au eliminat-o pe Celtic, ardelenii nu au mai putut repeta prestaţia şi cu formaţia pragheză.

ADVERTISEMENT

În tur, în Gruia, Slavia Praga s-a impus la limită, scor 1-0, după un gol marcat de Lukáš Masopust, dintr-o pasă venită de la Nicuşor Stanciu. La retur, campioana Cehiei a repetat scorul şi a eliminat-o pe CFR Cluj din Liga Campionilor, după reuşita lui Jan Bořil.

Ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor a însemnat, pentru CFR Cluj, pierderea bonsului de 15.250.000 de euro. De asemenea, clujenii au mai ratat 1.108.000 euro, bani pe care i-ar fi primit pentru locul ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a mulţumit cu participarea în grupele Europa League, unde a reuşit să ajungă până în 16-imile de finală. La final, când s-a tras linie, campioana României s-a ales cu 13.403.401 de euro din participarea în sezonul 2019-2020 al cupelor europene. De altfel, 5.000.000 de euro au intrat în conturile clubului doar pentru faptul că echipa a fost eliminată de Slavia Praga, acesta fiind bonusul oferit de UEFA celor care ratează calificarea în grupele Champions League, în play-off.

Câţi bani a luat CFR Cluj pentru calificarea în grupele Conference League

CFR Cluj a sperat, în actualul sezon, că va ajunge în grupele Ligii Campionilor, dar a fost eliminată rapid de Pyunik Erevan, în turul 1. După trei tururi preliminare, campioana României a ajuns în grupele Conference League, ceea ce i-a adus un bonus de 2.940.000 de euro, la care s-au mai adăugat 890.000 de euro, pentru locul ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA pe ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

În Grupa G, după două etape, CFR Cluj a obţinut o remiză, 1-1 cu Ballkani, şi a pierdut meciul cu Sivasspor, scor 0-1. Astfel, ardelenii au mai încasat încă 166.000 de euro, pentru egalul din prima rundă.

CFR Cluj, trei victorii în opt meciuri contra echipelor din Cehia

CFR Cluj nu are amintiri prea frumoase cu echipele din Cehia. În afara dublei cu Slavia Praga, clujenii le-au mai întâlnit, de-a lungul timpului, pe Sparta Praga, Jablonec şi Slovan Liberec, doar cu ultima având amintiri plăcute.

ADVERTISEMENT

Primul duel al lui CFR Cluj cu cehii a avut loc în grupele Europa League, în sezonul 2009-2010. Sparta Praga a câştigat atunci ambele meciuri, 3-2 şi 2-0, iar ardelenii au terminat pe ultimul loc în Grupa K.

În sezonul 2012-2013, cel mai bun al lui CFR Cluj în Liga Campionilor, drumul spre masa bogaţilor a început cu o dublă împotriva lui Slovan Liberec. Formaţia din Gruia a câştigat ambele manşe din turul 3 preliminar, 1-0 şi 2-1, după golurile marcate de Cadu, în tur, Pantelis Kapetanos şi Modou Sougou, în retur.

CFR Cluj a avut şi în sezonul trecut o adversară din Cehia în grupele Conference League. Contra lui Jablonec, ardelenii au pierdut meciul din deplasare, scor 0-1, dar au s-au impus în Gruia, scor 2-0, după o dublă a lui Gabriel Debeljuh.

ADVERTISEMENT