Sport

Slavia Praga nu a uitat de Nicolae Stanciu! Laudele antrenorului ceh, înaintea partidei cu CFR Cluj: „Un fotbalist grozav și un prieten”

CFR Cluj o înfruntă pe Slavia Praga, fosta echipă a lui Nicolae Stanciu. Antrenorul ceh i-a adresat cuvinte mărețe mijlocașului român, înaintea meciului cu ardelenii.
06.10.2022 | 16:55
Slavia Praga nu a uitat de Nicolae Stanciu Laudele antrenorului ceh inaintea partidei cu CFR Cluj Un fotbalist grozav si un prieten
Antrenorul Slaviei Praga a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Stanciu, fostul component al lotului cehilor. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Slavia Praga nu l-a uitat pe Nicolae Stanciu. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a evoluat timp de 3 sezoane sub comanda lui Jindrich Trpisovsky la Slavia Praga.

Antrenorul Slaviei Praga, cuvinte mărețe la adresa lui Nicolae Stanciu

Slavia Praga o înfruntă joi, 6 octombrie, de la ora 22:00 pe campioana României CFR Cluj în cea de-a 3-a etapă a grupelor Conference League. Totuși, Jindrich Trpisovsky a profitat de moment și a amintit de evoluțiile bune ale lui Stanciu în tricoul Slaviei.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul echipei din Cehia a mărturisit că Stanciu este unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a antrenat vreodată. Stanciu a evoluat pentru Slavia Praga în perioada iulie 2019 – martie 2022.

„Nico Stanciu a fost unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat în cariera mea. A fost un fotbalist grozav și un prieten”, a declarat Jindrich Trpisovsky, la conferința de presă premergătoare meciului cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, rezultate impresionante în tricoul Slaviei Praga

Nicolae Stanciu a ajuns în 2019 la Slavia Praga, după ce echipa din Cehia plătea 4 milioane de euro lui Al-Ahli din Arabia Saudită. Internaționalul român, care a marcat de 11 ori în tricoul României, a adunat 111 apariții pentru Slavia Praga.

Nicolae Stanciu a fost om de bază în lotul antrenat de Jindrich Trpisovsky, reușind să marcheze de 25 de ori și să ofere alte 28 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

Cu Slavia Praga, Nicolae Stanciu a câștigat de 2 ori campionatul Cehiei și a fost și câștigătorul Cupei Cehiei în sezonul 2020/2021. În 2022, Nicolae Stanciu s-a transferat în China, la Wuhan Three Towns, pentru 4 milioane de euro.

Dan Petrescu o laudă pe Slavia Praga, înaintea meciului din Conference League

Dan Petrescu a vorbit despre duelul CFR-ului cu Slavia Praga. Cehii au 4 puncte după 2 meciuri și este favorită, pe hârtie, la câștigarea meciului. De aceeași părere este și „Bursucul” care se teme de forța ofensivă a Slaviei.

ADVERTISEMENT

„Toți jucătorii trebuie să se mobilizeze, să dea ce au mai bun. Nu avem ce pierde, ei sunt favoriți, să jucăm mai descătușați. Când dai 40 de goluri în 9 meciuri acasă… asta înseamnă forță. Bat cu 6-0, 7-0, nu știu cine câștigă acum în Europa cu scorurile astea.

Asta e realitatea, asta e statistica, nu spun eu că inventez, și sunt conștient că va fi foarte greu. Mă bucur că poza mea e aici, la stadion, înseamnă că am făcut și eu ceva în fotbal”, a mărturisit Dan Petrescu la conferința de presă.

  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform Transfermarkt. 
  • 54 de apariții are Stanciu în tricoul României. 
ADVERTISEMENT