Fotbal intern

Slavko Perovic, cartea câștigătoare a lui Dusan Uhrin la Dinamo. Sârbul are cinci goluri în opt apariții pentru ”câini”

30.11.2019 | 09:25
Slavko Perovic cartea castigatoare a lui Dusan Uhrin la Dinamo Sarbul are cinci goluri in opt aparitii pentru caini
ADVERTISEMENT

Dintr-un jucător care părea să aibă viață scurtă în tricoul lui Dinamo, sârbul Slavko Perovic s-a transformat într-un om de bază, dar mai important, un om de gol pentru trupa lui Dusan Uhrin. În vârstă de 30 de ani, Perovic a ajuns la Dinamo în vară, însă n-a jucat timp de trei luni, din cauza unui aviz medical negativ. S-a vehiculat că ar avea probleme cu inima. Dușan Uhrin jr. i-a dat o mână de ajutor, iar acesta îl răsplătește aproape meci de meci.

Slavko Perovic, pariul câștigător al lui Dusan Uhrin la Dinamo. Sârbul are cinci goluri în opt apariții pentru ”câini”

Slavko Perovic a ratat primele 12 meciuri din sezonul 2019-2020 din Casa Pariurilor Liga 1. Dusan Uhrin a avut însă încredere în vârful sârb, iar pe 18 octombrie i-a acordat primele minute la Dinamo, într-un succes cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0 în Ștefan cel Mare. După acel duel, Perovic nu a mai ratat niciun meci ca titular pentru ”câini”.

ADVERTISEMENT

Vineri seară, tot în ”Groapă”, Perovic a adus trei puncte vitale pentru Dinamo în lupta pentru play-off, reușind unicul gol al meciului cu Poli Iași, din runda a 18-a a campionatului. Avea să fie golul cu numărul trei puncte sârb în Casa Pariurilor Liga 1 în acest sezon. Toate reușitele lui Perovic au adus punct sau puncte pentru alb-roșii. Perovic are și o ”dublă” pentru Dinamo în meciul de Cupă cu Foresta, câștigat cu 4-0 de echipa lui Uhrin.

  • Dinamo – Viitorul 3-2, golul de 1-0
  • Academica Clinceni – Dinamo 2-2, golul de 2-2
  • Dinamo – Poli Iași 1-0, unicul gol al meciului
ADVERTISEMENT

Slavko Perovic, la un pas de a pleca de la Dinamo înainte să debuteze

Deși a semnat cu Dinamo în iulie 2019, Slavko Perovic a a debutat pentru ”câini” la jocul cu Gaz Metan, disputat pe 18 octombrie. În prealabil, atacantul sârb a fost în țara sa natală pentru un set de analize și le-a explicat conducătorilor de la Dinamo că problema sa cu inima nu este gravă. Inițial, conducătorii n-au vrut să riște și au încercat să-i rezilieze contractul. Perovic s-a antrenat mult timp separat la Săftica, până când Uhrin i-a oferit șansa debutului.

  • 75.000 de euro este cota de piață a lui Slavko Perovic, conform transfermarkt.com

În octombrie, Slavko Perovic a declarat că vrea să rămână la Dinamo, chiar dacă traversa o perioadă mai slabă și nu prindea prea multe minute în echipa ”câinilor”: ”A fost o perioadă dificilă pentru mine. Nu am avut un început bun la Dinamo! Nu am găsit soluții aproape două luni. Nu știu exact ce s-a întâmplat! Nu m-am gândit să renunț la fotbal. Am forțat lucrurile cât am putut, ca să se rezolve problema. Am vrut să rămân la Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Nu am nimic. Sunt sănătos! Am doar cardiopatie, ca 80% dintre jucători. Antrenorul Uhrin a vrut să rezolvăm problema și îi sunt recunoscător. M-a ajutat foarte mult! A crezut în mine și mi-a dat o șansă! ”, a spus atunci sârbul.

Perovic a reușit primul gol pentru Dinamo în minutul 39 al meciului cu Viitorul, trimițând mingea în poarta goală după o pasă trimisă de Deian Sorescu. Reușita din partida de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare a fost prima pentru Perovic după o pauză de șase luni, precedentul gol fiind marcat în Istanbulspor – Elazigspor (2-2), pe 28 aprilie.

ADVERTISEMENT