Sporturi

Sloane Stephens, eliminată în sferturile de finală la US Open 2018! Pierde multe puncte față de Simona Halep

04.09.2018 | 21:32
Sloane Stephens eliminata in sferturile de finala la US Open 2018 Pierde multe puncte fata de Simona Halep

Sloane Stephens, eliminată în sferturile de finală la US Open 2018. Deținătoarea titlului a fost învinsă în primul meci al zilei de marți, de Anastasija Sevastova, în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3. A fost o mare surpriză la New York, în condițiile în care Stephens, locul 3 WTA înainte de startul competiției de la New York, era cea mai bine clasată jucătoare rămasă în cursa la titlu. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Sloane Stephens pierde șansa de a-și apăra trofeul la Flushing Meadows, ceea ce înseamnă un adevărat dezastru pentru americancă din perspectiva luptei pentru primele locuri în clasamentul WTA. Americanca va avea 3.912 puncte la actualizarea de pe 10 septembrie, după US Open 2018. Pierde nu mai puțin de 1.570 de puncte și cade cinci poziții în clasament, pe locul 8.

Stephens ar putea să mai piardă încă o poziție și să cadă chiar pe locul 9, în cazul în care una dintre Naomi Osaka și Madison Keys va reuși să câștige US Open 2018. Ambele sunt calificate în optimile de finală. Prima are meci cu Lesia Tsurenko, iar cea de-a doua o înfruntă pe Carla Suarez Navarro. Stephens este pe șase în clasamentul WTA Race, valabil doar pe 2018, dar mai poate pierde poziții. Pliskova o depășește dacă va merge în semifinale, ceea ce ar însemna să treacă de Serena Williams. Keys și Osaka au nevoie de titlu pentru a o întrece.

Sloane Stephens, eliminată în sferturile de finală la US Open 2018
Anastasija Sevastova merge pentru prima dată în semifinale la un turneu de Grand Slam

Sloane Stephens, eliminată în sferturile de finală la US Open 2018. O bătuse pe Sevastova în 2017, tot în sferturi

Anastasija Sevastova este prima jucătoare calificată în semifinalele turneului, iar la noapte se va stabili și adversara ei din penultimul act al competiției, învingătoarea partidei dintre Serena Williams și Karolina Pliskova. Prima letonă care ajunge în această fază a competiției la New York, Sevastova își ia revanșa în fața americancei Sloane Stephens, cea care o învingea anul trecut la Flushing Meadows, într-o partidă disputată tot în sferturile de finală.

Sevastova urcă pe locul 13 într-un clasament WTA Race Live, dar poate continua să avanseze în funcție de rezultatele pe care le va mai obține la New York. Ar putea intra între primele opt, astfel că devine o pretendentă clară pentru un loc la Turneul Campioanelor, competiție pentru care au obținut deja calificarea Simona Halep și Angelique Kerber. Sevastova are o ascensiune importantă și în ierarhia WTA.

Sloane Stephens, eliminată în sferturile de finală la US Open 2018. Sevastova, spre top 10 WTA

Sevastova este în acest moment pe locul 16 într-un clasament WTA Live, dar poate urca în top 10 dacă va trece și de faza semifinalelor și va juca ultimul act la New York. Dacă letona va avea de ales între Karolina Pliskova, singura jucătoare de top 10 rămasă în concurs, și Serena Williams, favorită unu în opinia bookmakerilor, în cealaltă semifinală vom avea cu siguranță un duel surpriză. În sferturile de finală care se vor juca mâine, Carla Suarez Navarro o înfruntă pe Madison Keys, iar Lesia Tsurenko pe Naomi Osaka. Învingătoarele vor juca între ele pentru un loc în finala US Open 2018.

Tags: