Sporturi

Sloane Stephens va colabora cu un antrenor celebru! Anunțul făcut înainte de WTA Madrid 2019

03.05.2019 | 14:02
Sloane Stephens va colabora cu un antrenor celebru Anuntul facut inainte de WTA Madrid 2019

Jucătoarea de tenis Sloane Stephens a anunțat că va colabora cu un antrenor celebru începând cu turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 7.021.128 de dolari. Americanca în vârstă de 26 de ani, locul 8 WTA, are un început de 2019 destul de modest, nereușind decât un tur 4 la Australian Open și un sfert de finală la Charleston și având doar opt victorii în cele 15 partide jucate.

Sloane Stephens va colabora cu un antrenor celebru

Acest început neconvingător de an au făcut-o pe Sloane Stephens să înceapă o colaborare cu celebrul antrenor Sven Groeneveld. Olandezul în vârstă de 53 de ani este unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din tenis, el lucrând cu numeroase jucătoare de top din circuitul WTA, precum Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki sau Maria Șarapova.

Sven Groeneveld a pregătit-o pe Maria Şarapova când aceasta a obţinut titlul la Roland Garros, în 2014, după o finală cu Simona Halep, colaborarea lor încheindu-se în luna martie 2018, la aproximativ un an de la revenirea rusoaicei în circuitul WTA după suspendarea primită pentru dopaj. La finalul anului trecut, după ce a încetat colaborarea cu Darren Cahill, Simona Halep a fost sfătuită să-l angajeze pe oloandez, dar ea l-a preferat pe belgianul Thierry van Cleemput.

Sloane Stephens sărbătorind titlul câștigat la US Open în 2017
Sloane Stephens sărbătorind titlul câștigat la US Open în 2017

Stephens s-a logodit săptămâna trecută

Sloane Stephens a lucrat anterior cu americanul Kamau Murray, colaborarea dintre cei doi încheindu-se la finalul sezonului trecut, după ce jucătoarea a câștigat US Open în 2017. Americanca a avut un an 2018 foarte bun reușind să se impună la Miami și ajungând în finală la Roland Garros, învinsă de Simona Halep, la Montreal și la Turneul Campioanelor. Tot anul trecut, ea a ajuns pe locul 3 în clasamentul WTA, cel mai bun din carieră.

În urmă cu câteva zile, Sloane Stephens a anunțat că s-a logodit cu fotbalistul echipei FC Toronto, Jozy Altidore, în vârstă de 29 de ani. Internaționalul din Statele Unite ale Americii a mai evoluat în cariera sa la formațiile New York Red Bull, Villarreal, Xerez, Hull City, Bursaspor, AZ Alkmaar şi Sunderland. La WTA Madrid 2019, americanca va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări.

Tags: