News

O nouă țară europeană anunță restricții pentru nevaccinați. ”Nu vrem să ne jucăm cu viețile cetățenilor”

Slovacia va intra într-o nouă perioadă de restricții care vor ține mai mult de o săptămână. De altfel, țara respectă noile măsuri care au fost stabilite și de Austria.
19.11.2021 | 10:46
O noua tara europeana anunta restrictii pentru nevaccinati Nu vrem sa ne jucam cu vietile cetatenilor
ADVERTISEMENT

Începând de luni, Slovacia aplică restricții de mobilitate în cazul persoanelor nevaccinate contra SARS-CoV-2.

Noi restricții în Slovacia, după modelul Austriei

Astfel, persoanele care nu au primit vaccinul nu vor avea posibilitatea de a intra în restaurante, în magazinele cu produse care nu sunt de primă necesitate, precum și în centrele comerciale.

ADVERTISEMENT

De altfel, nevaccinații nu vor mai putea intra la evenimente sportive, urmând modelul austriac, informează EFE.

Această țară din Europa Centrală, care are 5,5 milioane de locuitori, a cunoscut un număr record de cazuri de infectare a populației cu COVID-19 în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, marți au fost înregistrate mai mult de 8.000 de cazuri, motiv pentru care doctorii au atras atenția că au mai rămas foarte puține paturi de terapie intensivă.

Pe locul trei la cea mai scăzută rată de vaccinare

În Slovacia, se înregistrează a treia cea mai redusă rată de vaccinare la nivelul Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Doar 45% dintre locuitori săi pe complet vaccinați, în timp ce în numeroase spitale din țară capacitatea este la limită ca urmare a noului val al pandemiei COVID-19.

Potrivit acestor noi restricții, doar cei vaccinați sau care au fost bolnave în ultimele șase luni, vor putea participa la activități de petrecere a timpului liber; la evenimente publice și vor putea intra în baruri și restaurante.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul Slovaciei

Premierul Slovaciei, Eduard Heger, a fost cel care a anunțat noile restricții contra răspândirii COVID-19, într-o intervenție transmisă în direct de către televiziunile din țară.

„Ca prim-ministru, am responsabilități. Nu vrem să ne jucăm cu viețile cetățenilor”, precizat, joi, Eduard Heger șeful guvernului de la Bratislava.

Cât vor dura noile restricții

Măsurile de restricție, valabile timp de trei săptămâni din data de 22 noiembrie, respectă modelul aplicat în această luni și în Austria.

Pentru Austria, persoanele nevaccinate pot părăsi casa exclusiv pentru a merge la muncă, să-i ajute pe bătrâni ori pentru a face cumpărături de primă necesitate.

ADVERTISEMENT