Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Slovacia dă golgheterul de până acum la EURO 2024! De cine trebuie să se teamă România

Slovacia se poate lăuda cu cel mai bun marcator de la EURO 2024 după 10 zile de competiție. La cine trebuie să fie atenți „tricolorii” în meciul decisiv pentru „optimi”.
24.06.2024 | 23:00
Slovacia da golgheterul de pana acum la EURO 2024 De cine trebuie sa se teama Romania
Slovacia se poate lăuda cu cel mai bun marcator de la EURO 2024! La cine trebuie să fie atenți „tricolorii”. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Marcator a două goluri în primele două etape, Ivan Schranz este golgheterul EURO 2024 după 10 zile de competiție, la egalitate cu alți 3 jucători. În vârstă de 30 de ani, Ivan Schranz a scris istorie în tricoul slovacilor la turneul final din Germania.

Slovacia dă golgheterul de până acum al EURO 2024! De cine trebuie să se teamă „tricolorii”

Slovacia și România se duelează miercuri, 26 iunie, ora 19:00, la Frankfurt, în a 3-a etapă din Grupa E de la EURO 2024. Ambele formații au câte 3 puncte, la fel ca Ucraina și Belgia, și luptă în meci decisiv pentru calificarea în „optimile” competiției.

ADVERTISEMENT

Deși este cotat de Transfermarkt.com la doar două milioane de euro, Ivan Schranz s-a dovedit a fi cel mai periculos fotbalist din lotul naționalei lui Francesco Calzona. Atacantul în vârstă de 30 de ani evoluează la Slavia Praga.

Ivan Schranz a reușit să înscrie atât în victoria cu Belgia (1-0), cât și în înfrângerea cu Ucraina (1-2), devenind golgheterul EURO 2024 după 10 zile, la egalitate cu Niclas Fullkrug (Germania), Jamal Musiala (Germania) și Georges Mikautadze (Georgia).

ADVERTISEMENT

Ivan Schranz a scris istorie în tricoul Slovaciei la EURO 2024

Născut la Bratislava, Ivan Schranz a scris istorie în tricoul Slovaciei la Campionatul European 2024 din Germania. Atacantul a devenit primul fotbalist slovac din toate timpurile care marchează mai mult de un gol la un turneu final european.

De-a lungul carierei, Ivan Schranz a îmbrăcat tricoul unor echipe, precum Petrzalka, Spartak Trnava, Sparta Praga, Dukla Praga, AEL Limassol, Ceske Budejovice, Jablonec și Slavia Praga. În tricoul naționalei Slovaciei, Schranz a adunat 24 de apariții și 5 goluri.

ADVERTISEMENT

După primele două meciuri de la EURO 2024, Slovacia are o medie de 49% a posesiei. De asemenea, naționala lui Francesco Calzona, alături de alte 13 naționale, au marcat câte două goluri în primele 10 zile de competiție la turneul final.

Slovacia, lot mai valoros decât cel al României

Slovacia are un lot evaluat de Transfermarkt.com la 156,4 milioane de euro. Cel mai valoros fotbalist al slovacilor este David Hancko, cotat la 35 de milioane de euro. În comparație, lotul României este cotat de site-urile de specialitate la 92,13 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat fotbalist român este Radu Drăgușin (25 de milioane de euro). De asemenea, naționala lui Edi Iordănescu trebuie să fie atentă și la Juraj Kucka sau Lukáš Haraslin, pasatori decisivi la golurile lui Schranz în primele două partide.

ADVERTISEMENT
1,88 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „NG” la meciul Slovacia - România