Slovacia a învins Danemarca, scor 3-0, într-un meci amical controversat, în care nordicii au folosit un prim 11 alcătuit exclusiv din jucători amatori și semi-profesioniști.
Presa daneză anunțase încă de marți faptul că Danemarca nu va folosi jucători profesionști de fotbal cu Slovacia. Fotbaliștii care au dus naționala până în faza optimilor de finală la Mondialul din Rusia nu s-au înțeles cu Federația Daneză asupra contractelor de joc și au refuzat să ia parte la acest amical, astfel că Federația a fost pusă într-o postură incredibilă.
În primul 11 al duelului cu Slovacia au apărut vloggeri, elevi de liceu sau paznici de pușcărie. Coșmarul nu s-ar putea încheia aici însă. Sunt șanse ca acești jucători să evolueze și în partida oficială din Liga Națiunilor cu Țara Galilor, programată pe 9 septembrie. În această situație, e de așteptat ca UEFA să aplice sancțiuni dure, într-o primă fază financiare, iar apoi să ajungă chiar până la excluderea naționalei Danemarcei de la EURO 2020.
Danemarca (3-4-3): Larsen (consultant în vânzări)- Skraep (elev de liceu), Bannis (consultant financiar), Bommelund (dulgher) – Kempel (muncitor pe șantier), Johansson (vlogger), Vollesen (student), Jorgensen (paznic la pușcărie) – Holm (șomer), Offenberg (agent de vânzări), Fonss (mecanic de vas).
În aceste condiții, naționala Slovaciei s-a distrat cu Danemarca, fără a fi nevoită să forțeze și a câștigat partida cu 3-0. Primul gol al meciului i-a aparținut lui Adam Nemec, fostul jucător al lui Dinamo, care a semnat între timp cu FC Pafos. Danezii au mai primit un gol de la Rusnak în minutul 37, iar în minutul 79 și-au înscris în propria poartă.
Statisticile sunt încă și mai dure: Slovacia a terminat meciul cu o posesie de 72%, a șutat de 20 de ori spre poartă, iar zece dintre șuturi au prins cadrul porții. În comparație, Danemarca a avut un singur șut pe poartă tot meciul.
Danemarca a avut un parcurs destul de bun la ediția din acest an a Cupei Mondiale. A terminat pe locul secund în grupa B, în urma Franței, cu un palmares de o victorie și două remize. Nordicii au învins Peru la debutul la turneul final, scor 1-0, apoi a remizat cu Australia (1-1) și cu Franța (0-0). Chiar dacă evoluțiile echipei lui Age Hareide nu au impresionat, trebuie să ținem seama că nordicii erau neînvinși de la finalul anului 2016. În optimile de finală, danezii au pierdut la penalty-uri cu naționala Croației, care avea să fie învinsă abia în finală de Franța.