Fotbal intern

Rezultatele testelor UEFA vin la ora 17:00! Forul european va decide când se dispută meciul. Exclusiv

23.09.2020 | 14:17
Rezultatele testelor UEFA vin la ora 1700 Forul european va decide cand se disputa meciul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Slovan Liberec ajunge miercuri la ora 13:00 în România, pentru disputarea meciului cu FCSB. Partida din turul trei preliminar al Europa League ar trebui să aibă loc mâine.


UPDATE, 23 septembrie, ora 15:44 / Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat că aștepată decizia UEFA pentru a vedea ce se întâmplă cu meciul celor de la FCSB cu Poli Iași din campionat.

ADVERTISEMENT

”În funcție de decizia UEFA va trebui să avem și noi o decizie finală pentru meciul de campionat. Sunt două scenarii. Primul să se joace joi, al doilea ca UEFA să decidă amânarea până sâmbătă. Au mai fost cazuri de asemenea fel și UEFA nu a amânat partidele.

UEFA poate spune că meciul se joacă joi și tu trebuie să prezinți 13 jucători dintre care un portar. Principala opțiune a UEFA este ca meciul să se disputae așa cum a fost programat, deoarece calendarul este încărcat.

ADVERTISEMENT

Cred că FCSB va face toate eforturile să îndeplinească regulile UEFA. În această dimineață s-au făcut testele, e posibil ca rezultatele să vină după-amiază și în funcție de ele se va lua o decizie”, a spus Ștefan la emisiunea Liga Digisport.


UPDATE, 23 septembrie, ora 14:18.  Din informaţiile FANATIK, rezultatele testelor solicitate de UEFA vor veni în jurul orei 17:00. Forul european va decide în cursul zilei de miercuri şi dacă această confruntare se va disputa joi sau va fi amânată până sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Încă nu este sigur dacă meciul dintre FCSB și Slovan Liberec se va putea disputa joi, întrucât oficialii FCSB au trimis către UEFA o solicitare de amânare a partidei, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Cehii vor veni în România, oricum, și sunt pregătiți să joace împotriva clubului roș-albastru în turul trei preliminar al Europa League, fie pe 24 septembrie, fie la noua dată stabilită de UEFA, în cazul amânării.

ADVERTISEMENT

Slovan Liberec ajunge miercuri la ora 13:00 în România. Cehii se întorc după 11 ani

FANATIK a aflat că cehii vor ateriza la București în jurul orei 13:00. Pentru Slovan, meciul de la București reprezintă o oportunitate excelentă de a obține calificarea în play-off-ul Europa League. Cehii  vor avea de înfruntat o echipă puternic afectată de coronavirus. S

Sunt 13 jucători pozitivi cu coronavirus la clubul roș-albastru, iar singurul recuperat până acum este Florin Tănase.  Chiar dacă vor mai fi teste negative la următoarea rundă de verificare prin care vor trece jucătorii depistați recent pozitiv, fotbaliștii care se pot întoarce pe teren nu sunt pregătiți fizic după ce au stat în izolare.

Astfel, cehii pornesc drept favoriți la calificare, ipoteză susținută și de cotele oferite de agențiile de pariuri pentru această partidă. Pentru Slovan Liberec, echipă care va ajunge la București astăzi, în jurul orei 13:00, va fi prima revenire la București după duelul cu Dinamo, din 2009.

La fel ca acum 11 ani, cehii ar putea câștiga și acum la masa verde. Atunci, cehii au profitat de gesturile suporterilor dinamoviști, care au intrat pe teren pentru a-și admonesta favoriții. Meciul a fost oprit la scorul de 0-2 și Slovan a primit la masa verde victoria cu 3-0.

În retur, însă, Dinamo a oferit o revenire de poveste și s-a claificat după ce a câștigat cu 3-0 în timpul regulamentar și s-a impus, ulterior, după executarea loviturilor de departajare.

Cum arată lista UEFA a celor de la FCSB

FCSB depune eforturi pentru a se asigura că meciul cu Slovan Liberec se va disputa și nu va fi pierdut la masa verde. Roș-albaștrii au trimis către UEFA lista cu jucători eligibili pentru duelul cu cehii, conform Digisport, însă foarte puțini dintre aceștia sunt apți de joc.

  • Portari: Cătălin Straton, Răzvan Ducan, Mihai Udrea, Toma Niga, Andrei Vlad
  • Fundași: Vali Crețu, Ionuț Panțîru, Andrei Miron, Iulian Cristea, Ovidiu Perianu, Alexandru Pantea, Marius Briceag
  • Mijlocași: Gabriel Simion, Olimpiu Moruțan, Ovidiu Popescu, Ionuț Vînă, Robert Ion, Darius Olaru, Andrei Pandele, Ovidiu Horșia
  • Atacanți: Alenxadru Buziuc, Sergiu Buș, Florinel Coman, Florin Tănase, Adrian Petre, Dennis Man

Dintre fotbaliștii pe care FCSB i-a adăugat pe lista trimisă către UEFA, doar zece jucători de câmp sunt disponibili. Este vorba despre fundașii Pantea, Perianu și Panțîru, mijlocașii Ion, Simion, Tănase și Horșia, și atacanții Man și Adrian Petre.

Pe foaia de joc a meciului cu Slovan, FCSB trebuie să poată include 13 fotbaliști, dintre care minimum un portar. Pe lângă cei zece jucători apți, FCSB ar putea completa foaia de joc cu portarii Straton, Udrea și Ducan, dar l-ar putea adăuga și pe fundașul central Ștefan Cană.

Termenul limită până la care FCSB mai poate completa lista cu încă doi jucători este cu 24 de ore înaintea meciului. Unul dintre ei ar putea fi Cană, în vreme ce un altul ar putea fi transferat astăzi sau ales dintre potențialii jucători depistați initițial pozitivi și refăcuți între timp.

O nouă rundă de teste va fi efectuată astăzi, conform regulilor stabilite de UEFA. În cazul în care partida nu se va amâna, roș-albaștrii mai pot adăuga pe lista UEFA doi fotbaliști noi până diseară, la 20:30.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 1,50 este cota pentru “Slovan Liberec se califică”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: