Fotbal international

Slovan Liberec vrea să rupă cu FCSB seria neagră! Cehii, coşmar cu echipele româneşti

23.09.2020 | 15:06
Slovan Liberec vrea sa rupa cu FCSB seria neagra Cehii cosmar cu echipele romanesti
ADVERTISEMENT

Slovan Liberec vrea să rupă cu FCSB seria neagră. Echipa din Cehia are un palmares dezastruos în duelurile europene cu echipele românești.

Din 2009 încoace, formația Slovan Liberec le-a întâlnit pe Dinamo, CFR Cluj și Astra Giurgiu, însă n-au reușit să câștige decât un meci.

ADVERTISEMENT

Formația din Cehia este acum favorită în fața FCSB-ului, din cauza crizei de coronavirus cu care se confruntă roș-albaștrii. Meciul dintre cele două echipe ar trebui să aibă loc joi, 24 septembrie.

Slovan Liberec vrea să rupă cu FCSB seria neagră! Au doar o victorie, la masa verde

Palmaresul cehilor în duelurile disputate contra echipelor din România este unul deplorabil. Au fost șase partide disputate între Slovan Liberec și echipe românești, iar cehii s-au impus doar într-un meci. În 2009, Slovan și Dinamo se înfruntau la București, în play-off-ul Europa League, iar „câinii” erau învinși la masa verde.

ADVERTISEMENT

De altfel, cehii ar fi câștigat oricum partida, pentru că în momentul întreruperii jocului, scorul era deja 0-2, iar din meci mai erau de jucat doar câteva minute. Suporterii dinamoviști au pătruns atunci pe teren, arbitrul a fluierat finalul meciului, iar Slovan s-a impus cu 3-0 la masa verde.

În retur, echipa antrenată de Dario Bonetti reușea o revenire istorică, impunându-se cu 3-0 pe terenul lui Slovan și chiar se califica după executarea loviturilor de departajare. A fost prima înfrângere a lui Slovan în fața unei echipe românești, însă au mai urmat alte patru!

ADVERTISEMENT

CFR Cluj îi elimina pe cehi în turul trei preliminar al UEFA Champions League, în 2012, după ce îi învingea de două ori. A fost 1-0 în Gruia și 2-1 în Cehia pentru clujeni, care se calificau fără mari emoții. În 2014, a venit rândul celor de la Astra să treacă de Slovan.

Giurgiuvenii și cehii s-au înfruntat în turul trei preliminar al Europa League, iar echipa antrenată pe atunci de Daniel Isăilă câștiga cu 3-0 la Giurgiu și 3-2 în Cehia. Golaverajul lui Slovan în meciurile cu echipele românești este și el unul înfricoșător pentru cehi. Ei au reușit să înscrie doar șase goluri și au primit 13!

ADVERTISEMENT

Ce spun cehii despre situația cazurilor de coronavirus

Programat pentru data de 24 septembrie, de la ora 20:30, meciul dintre FCSB și Slovan Liberec ar putea să se amâne, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Partida s-ar putea juca sâmbătă, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus care au apărut în ultimele săptămâni la clubul roș-albastru.

Cehii subliniază și ei, prin intermediul site-ului oficial al echipei, că problemele de la FCSB sunt destul de mari și menționează că la Slovan nu există niciun jucător afectat de virus. Cei de la Slovan amintesc și de meciul pe care FCSB l-a câștigat în turul precedent, contra sârbilor de la Backa Topola.

„Echipa noastră așteaptă deja duelul cu românii de la FCSB, care se va juca joi. Adversarii sunt afectați de coronavirus, în vreme ce testele efectuate la nivelul echipei noastre nu au returnat niciun caz pozitiv. Meciul se va juca la Giurgiu, pentru că există o problemă cu gazonul de pe stadionul din București.

FCSB nu este deloc un adversar popular printre echipele din Cehia și, în același timp, Slovan nu are un palmares prea bun împotriva cluburilor din România. Duelul cu Dinamo București a lăsat un gust amar fanilor noștri. Acum mergem în Româania cu un obiectiv clar, acela de a lupta pentru calificare.

Am primit luni rezultatele testelor și nu există nicio problemă, însă adversarul se confruntă cu o situație foarte gravă, iar antrenorul nostru nu știe ce jucători vor folosi cei de la FCSB. Aceste dificultăți i-au însoțit pe români și în meciul cu sârbii de la Backa Topola. Duelul din turul doi a fost unul fără precedent în istoria competițiilor europene, încheiat cu 6-6 și câștigat de FCSB la penalty-uri.

Clubul român a decis să se întărească și a adus un nou portar și un fundaș central (n.r. Cătălin Straton și Ștefan Cană), acestea fiind pozițiile cele mai afectate în urma apariției cazurilor de coronavirus. Avem de a face cu un oponent imprevizibil, excelent pe fază de atac”, scriu cehii pe site-ul oficial.

Ce spune antrenorul cehilor despre meciul cu FCSB

Despre duelul cu FCSB a vorbit și antrenorul cehilor, Pavel Hoftych. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani nu s-a ferit să laude echipa lui Toni Petrea și a subliniat faptul că echipa roș-albastră are multe atuuri înaintea duelului programat pentru data de 24 septembrie.

„Ne pregătim pentru toate variantele posibile, inclusiv pentru cea în care românii vor mai aduce jucători. Totul e o mare necunoscută. Ne-am uitat și la meciurile lor din campionat, dar și la cele jucate în turul precedent din Europa League. Ne concentrăm, în principal, pe noi și pe ce putem face pentru a fi gata de acest duel.

FCSB a beneficiat de multe atuuri înaintea meciului, inclusiv posibilitatea de a juca pe teren propriu. Dar vom încerca să echilibrăm situația”, a declarat Pavel Hoftych, citat de site-ul oficial al clubului Slovan Liberec.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 10,00 este cota pentru “FCSB se califică la penalty-uri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT