Fotbal international

Slovenia revine la normal după pandemia de Covid 19. Ce spune Alexandru Crețu, românul lui Maribor Branik

05.05.2020 | 21:26
Slovenia revine la normal dupa pandemia de Covid 19 Ce spune Alexandru Cretu romanul lui Maribor Branik
ADVERTISEMENT

Slovenia revine la normal inclusiv cu fotbalul după pandemia de coronavirus. Ce drept, până pe data de 5 mai au fost raportate doar 1445 de cazuri de infectare cu COVID 19.

Alexandru Crețu povestește cum revine Slovenia la viață

Jucătorul român Alexandru Crețu joacă în campionatul sloven la cea mai titrată echipă din această țară, cu prezențe inclusiv în grupele Champions League, Maribor Branik. El a povestit într-o transmisiune live pe pagina de Facebook a fostului său club din România, Politehnica Iași, ce se întâmplă în Slovenia.

ADVERTISEMENT

“Momentan sunt la Maribor, facem antrenamente în grupuri de 3-4, nu mai mult. Şi fără antrenori, pentru că putem face antrenamente doar în număr restrâns. Avem un program pe care îl respectăm zilnic. Cred însă că săptămâna viitoare vom începe antrenamentele colective, pentru că lucrurile se apropie de normalitate.

Pe 10 mai trebuie reluate antrenamentele colective

Aici, în Slovenia, cazurile au fost mult mai puţine. Ieri de exemplu s-au deschis restaurantele, mai exact terasele… deci lucrurile revin la normal pentru că nu au mai apărut cazuri noi de coronavirus. Pentru noi, sportivii, aceasta este o perioadă foarte grea.

ADVERTISEMENT

Campionatul a fost întrerupt cam pe la 10 martie, deci au trecut două luni. Antrenamentele colective nu se compară cu antrenamentele în 3-4 jucători. Cei de la federaţia slovenă lucrează cu câteva date de începere. Pe 10 mai ar trebui să reluăm antrenamentele colective, iar pe 30 mai să înceapă campionatul”

„Și aici s-au redus salariile”

Era normal ca și la Maribor să se recurgă la măsura de reducere a salariilor, lucru pe care jucătorii l-au înțeles și l-au acceptat fără nici un comentariu.

ADVERTISEMENT

 “Cei de la club ne-au propus o micşorare a salariului pe trei luni. E un procent de 15-20 din contract, iar toţi am înţeles. Pentru că nimeni nu se aştepta la o asemenea perioadă. Şi clubul, dar şi noi, ca oameni, trecem printr-o perioadă grea.

Alexandru Crețu e pe lista lui Mirel Rădoi

Mă bucur că am ajuns toţi la un numitor comun. Eu mai am un an de contract cu Maribor, dar deja cei de aici mi-au propus prelungirea. Suntem în tatonări, vom vedea ce va fi. Oricum, eu îmi doresc să rămân în străinătate”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Crețu se află și în atenția selecționerului României, Mirel Rădoi, în perspectiva meciurilor de baraj pentru calificarea la turneul final al EURO.  “Ţin legătura cu cei din staff-ul naţionalei. Ei au un număr de jucători pe care îi monitorizează. E un număr destul de mare de jucători, iar apoi cei de acolo vor alege. Sunt oameni profesionişti care îşi fac treaba. La fel cum au vorbit cu mine, vorbesc şi cu ceilalţi, totul pentru ca atunci când ajungem la lot să fim pregătiţi să dăm 100%”,

 

ADVERTISEMENT